Hlavní obsah

Mistrovství světa se rád zúčastním, vzkazuje ze zámoří bek, o kterého Říha hodně stojí

Marian Hajda (Chicago), škvSport.cz

Pro českou hokejovou reprezentaci je to skvělá zpráva. Hokejisté Grand Rapids nezvládli v zámořské AHL nadějně rozehranou sérii 1. kola play off s Chicagem Wolves a po prohře 2:3 na zápasy pro ně sezona končí. Trenérům národního týmu by tak mohli být k dispozici pro květnové MS na Slovensku hned čtyři hráči z Grand Rapids včetně Filipa Hronka.

Filip Hronek o MS po vyřazení Grand RapidsVideo: Marian Hajda, Sport.cz

 
Článek

Miloš Říha už dříve avizoval, že o jednadvacetiletého odchovance Hradce Králové by měl pro šampionát velký zájem. Kvalitních obránců totiž šedesátiletý stratég nemá přehršle a Hronek by byl velkou posilou.

Vloni překvapil dobrými výkony na světovém šampionátu v Dánsku, v této sezoně Hronek navíc získal místo v sestavě Detroitu, ve 46 zápasech v NHL posbíral 23 kanadských bodů a jeho průměrný čas na ledě byl dvacet minut za zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový obránce Filip Hronek.

„Pokud všechno klapne, mistrovství světa se rád zúčastním," řekl Hronek pro Sport.cz po vyřazení s Grand Rapids, za které si sezonu prodloužil poté, co Red Wings nedokázali postoupit do bojů o Stanley Cup.

Spolu s Hronkem skončila klubová sezona i jeho krajanům v Grand Rapids, obránci Liboru Šulákovi a útočníkům Filipu Zadinovi s Martinem Frkem. Projeví Říha zájem o některé z nich?

Reklama