Hlavní obsah

Čeští hokejisté přijeli do Bratislavy v dobré náladě, po cestě hráli karty

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo

Před druhou odpoledne vystoupili čeští hokejisté na bratislavském hlavním nádraží z vlaku dobře naladěni. „Cesta byla příjemná. Hráli jsme karty,“ prozradil desítkám českých a slovenských novinářů útočník Jakub Voráček.

Příjezd českých hokejistů do Bratislavy.Video: Ivan Vilček, Sport.cz

 
Článek

Za všechny české hokejisty řekl, že se na Bratislavu moc těší. „Budeme tady v podstatě jako doma. Bylo to tak i v roce 2011, kdy do Bratislavy přijelo hodně fanoušků z České republiky,“ vybavil si Voráček.

Útočník Michal Řepík se usmíval otázkám novinářů, kteří se hokejistů ptali, jaké to bylo, jet vlakem. „Já myslím, že všichni jsme už vlakem jeli. Cesta byla rychlá a člověk si může víc natáhnout nohy,“ pochvaloval si Řepík. „Jsme tady, abychom vyhráli nějakou medaili,“ zdůraznil.

Trenér národního mužstva Miloš Říha se vrací na známé místo, vždyť v Bratislavě trénoval mužstvo Slovanu v Kontinentální hokejové lize. „Na Bratislavu a na Slovensko mám ty nejlepší vzpomínky,“ uvedl. Zároveň ale zalitoval, že nejlepší šatnu na bratislavském stadionu obsadili Rusové. „To je škoda. Na tu šatnu jsem se těšil,“ posteskl si.

Říha připomněl, že i v minulosti cestoval do Bratislavy často vlakem, takže to pro něj nebylo nic neobvyklého. „Někteří hráči nastoupili se mnou v Pardubicích, další v Brně nebo v Břeclavi. My jsme se vlastně dávali dohromady po cestě,“ uvedl s úsměvem trenér národního mužstva.

Foto: Ivan Vilček, Sport.cz

Jakub Voráček při příjezdu do Bratislavy, dějiště MS v hokeji 2019.

Říha konstatoval, že šampionát bude nabitý skvělými hráči. „NHL tomu dala až nečekaný punc a favorit není jasný. Bude to nesmírně zajímavé. Pokud budeme mít štěstí, pokud nám vydrží zdraví a forma,“ reagoval na otázku novinářů, zda české mužstvo může získat medaili.

Reklama

Související témata: