Hlavní obsah

Pomohl by Voráčkův zlomený malíček k titulu? Češi svým hokejistům docela věří

Praha

Slovensko se na nadcházející dva týdny stane hokejovým středobodem. Bratislava a Košice od pátku hostí 83. světový šampionát. Za největší favority platí tradiční velmoci v čele s Ruskem (3,8:1), Kanadou (4:1) a Švédskem (4,5:1). Tuzemští tipéři hned po nich nejčastěji sázejí na titul český tým. Zájem o mistrovství bude mezi fanoušky a sázkaři obrovský. Vypsána je i řada netradičních a ztřeštěných příležitostí.

Jak bude vypadat soupiska českého týmu pro úvod mistrovství světa? Video: SPORT.CZ

 
Článek

Kurzy jsou stále v pohybu a výrazně do nich promluvil vývoj play off zámořského Stanley Cupu.

„Původně jsme favorizovali Kanadu, ale nezdar obhájce Washingtonu a účast Ovečkina na MS katapultoval Rusy na pozici favorita č.1," vysvětluje Miroslav Hora, šéf hokejového týmu bookmakerů Tipsportu pro MS, který tvoří osm lidí.

Hokejovou reprezentaci by mohl posílit brankář Pavel Francouz. Kdy přiletí Radek Faksa?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Společnost je oficiálním partnerem šampionátu. Loni nabrala na MS sázky za 520 milionů korun, letos očekává kolem 600 milionů.

Česká reprezentace dostala počáteční „cenovku" na titul mistrů světa s kurzem 15:1 (loni 16:1) a drží v žebříčku kandidátů šestou pozici. „Jak už se stalo v případě Ruska, hodně záleží na jménech z NHL. Po oznámení české nominace jsme snížili kurz na 14:1. Pokud by bývali skončili bostonští Pastrňák s Krejčím, nebo žralok Hertl, tak bychom s kurzem šli určitě ještě níž," říká Hora.

Fanoušky v sobě nezapřou

Tradičně optimističtí jsou ohledně vyhlídek českého týmu tuzemští sázkaři. Když mají tipovat mistra světa, tak za silnou trojkou Rusko, Kanada, Švédsko se na jejich tiketech objevuje nejčastěji Česká republika. „Jde o kombinaci faktoru fanoušek, který přeje svému týmu, a poměrně vysokého kurzu, který slibuje i za nižší vklad pěknou výhru," komentuje trendy sázkařů Hora.

Čeští hokejisté si pochvalují zázemí v Bratislavě. Kdo odchází z tréninků jako poslední?

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Hokejově exoticky působí tým největšího outsidera turnaje Velké Británie a exotický je i kurz na jeho šance na titul mistr světa 2500:1.

„Kdyby si pár stovek klientů vsadilo za tisíc korun v tomhle kurzu a Britové by skutečně titul získali, dostali by nás do velkých problémů. Ale pravděpodobnější snad je, že se v Česku do konce roku dostavějí všechny dálnice," usmívá se s nadsázkou Hora.

Vhodí úvodní buly Sagan?

Třeba v nabídce konkurenční Fortuny je k dispozici celá řada netradičních speciálů, které mnohdy nabízí o poznání atraktivnější zhodnocení. Vhodí slavnostní buly dosluhující prezident Kiska (50:1) nebo superstar Peter Sagan (50:1)? Bude finálový zápas v České televizi komentovat trenér Vladimír Růžička (75:1)? A přijede prezident Zeman (13:1), premiér Babiš (2,5:1) nebo královna Alžběta II (5500:1)?

„Prezident Zeman se obvykle velkých sportovní akcí neúčastní, proto je jeho návštěva v Bratislavě poměrně málo pravděpodobná. Jo leda že by náš tým došel do finále. Jeho ruský protějšek Putin je naopak ve sportovním prostředí jako doma, takže je jeho výjezd na Slovensko o poznání pravděpodobnější. V případě finále Rusko - Amerika by si mohl střihnout summit s Donaldem, každopádně opravdovou peckou by byla návštěva královny Alžběty, jejíž poddaní se budou v Košicích pokoušet oprášit zašlou slávu britského hokeje," říká Michal Hanák, hlavní bookmaker kanceláře.

Příjezd českých hokejistů do Bratislavy

Ivan Vilček, <a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Tipéry škádlí také třeba paralelou se zlatým příběhem Jaromíra Jágra. V kurzu 1111:1 si mohou vsadit, že Jakub Voráček si na MS zlomí malíček a Česko turnaj vyhraje...

Obránce Radko Gudas je vyhlášeným brouskem, který se nebojí „sáhnout do úsměvu" ani svému klubovému kapitánovi Girouxovi. Ke klasickému pěstnímu souboji mu pro šampionát bookmakeři vybrali za soupeře hvězdy Kanea (125:1), Tavarese (150:1), nejzajímavější by byl asi střet s Ovečkinem (20:1).

Švédové hned na úvod

Českou reprezentaci každopádně čeká náročný vstup do turnaje. Hned v prvním duelu narazí na Švédy, kteří hodlají završit mistrovský hattrick.

„Švédové jsou tým, se kterým si často neumíme poradit a historicky jsme si na mužstvu Seveřanů už nejednou vylámali zuby. A ani tentokrát není příliš důvodů k optimismu. Jako favorita proto vidíme jednoznačně Švédy, na jejichž vítězství si mohou fanoušci aktuálně vsadit v kurzu 1,77:1. Domácí patrioti si naopak mohou vsadit na český mančaft v kurzu 3,70:1," avizuje Karel Brettschneider, bookmaker Chance.

Sázkaři se s bookmakery v odhadech shodují, 71 % jich sází na Švédy a jen 22 % věří Říhovu výběru.

Kurzy na titul mistra světa 2019:
Rusko3,70
Kanada4,10
Švédsko4,60
USA5,70
Finsko13,50
Česko14,00
Švýcarsko33,00
Slovensko45,00
Německo60,00
Dánsko150,00
Lotyšsko200,00
Norsko300,00
Francie450,00
Rakousko650,00
Itálie1500,00
Velká Británie2500,00
Zdroj: Tipsport

Reklama