Hlavní obsah

Rudá mašina se chystá na start! Přivezla největší náklad. Co má v šatně?

Bratislava

Naladili se na velký boj. Nové mantinely, upravené osvětlení, kostka nad ledem a další detaily. Bratislavská hala prošla úpravami před startem vrcholné události. A jednotlivé týmy si mohou navíc připravit přidělené šatny také podle svého gusta. Nejvíce si vyhráli s kulisami Rusové. Mají kabinu, jejíž umístění jim závidí i Češi. Ale šatna MS nevyhrává...

Foto: David W Cerny, Reuters

Ruský brankář Ilja Sorokin před zápasem s Českem v Brně.

Článek

Rusové mají už před startem jeden primát. „Přijeli s největším nákladem. Přivezli přibližně osm tun materiálu, ostatní zhruba čtyři až pět tun," říká šéf logistiky MS Viktor Matys.

Ven se dostaly i fotografie zevnitř ruské kabiny. Ruské symboly pochopitelně vládly. Nechybí přezdívka Rudá mašina...

Tým včera též absolvoval focení, připomněl si Den vítězství, dnes coby jeden z velkých favoritů s řadou hvězd půjde do boje. Sborná odpoledne začíná s Nory.

Podmínky si náramně pochvalují. „Jsou skvělé, máme výbornou šatnu. Je dobře, že hrajeme v Bratislavě," pravil obránce Nikita Zajcev, jemuž stejně jako dalším ani nevadilo, že ve čtvrtek pršelo. „Den vítězství nad fašismem nemůže pokazit ani déšť," dodal s tím, že tým položil věnce na Slavíně u památníku padlých vojáků Rudé armády.

Češi jsou už natěšení, až šampionát vypukne. Hned na úvod je čeká soupeř nejtěžší.

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Reklama

Související témata: