Hlavní obsah

Ozval se Jágr! Připomněl dávnou prohru. Střelec, na jehož premiéru se těšil, teď nezdar nedovolil

Praha

Ozval se po delší době. Facebookový profil Jaromíra Jágra ožil. Těsně před prvním zápasem českého týmu na hokejovém MS v Bratislavě kladenská legenda zabrousila do historie i do reality.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Útočník a majitel Rytířů Kladno Jaromír Jágr v obležení fanoušků rozdává autogramy

Článek

Minulostí jsou nedávné zběsilé návrhy po extraligové baráži, aby Jágr jel na MS. Kdož ví, jak by se vyrovnával se strhujícím tempem bitvy se Švédy?

Minulostí je i jeho návštěva Číny. Jágr se teď mohl těšit z prvního vystoupení českého týmu. A při té příležitosti psal po dlouhých měsících na Facebook.

„Vím, že jsem se dlouho neozval, ale cítím, že MS je jedinečnou příležitostí, jak tuhle stránku znovu oživit," uvedl a pokračoval v komunikaci s příznivci. Připomněl silné Švédy, jak je znal z doby, kdy oblékal reprezentační dres. Shodou okolností jako jeho následovníci i v Bratislavě při předešlém MS na Slovensku v roce 2011.

„Ano, Švédi , kteří nás v 2011 tady v Bratislavě jako jediný mužstvo porazili. Tenkrát jsem si myslel, že na 100% budeme mít zlato. Bohužel," zabrousil do minulosti (Češi tehdy skončili třetí) a takřka se stal prorokem. „Těším se na Kladeňáky, Vránu, Palata a hlavně na Jaškina. Ten se mi při turnaji v Brně moc líbil," psal dále. „Asi proto, že hraje podobný styl jako já," dodal a vyzýval k diskusi.

Na úvod MS pro české fandy velmi radostné. I když spíše než Jaškin rozjásal příznivce Jakub Vrána, na něhož se ovšem Jágr též těšil a který při své neskutečné reprezentační premiéře dvěma góly ničil švédské naděje na bodový zisk a výrazně přispěl k vítězství 5:2.

Reklama

Související témata: