Hlavní obsah

Bartošák vychytal Švédy a pak spěchal k porodu

Bratislava

Dvojitou euforii si prožil hokejový gólman české reprezentace Patrik Bartošák, jenž bezprostředně po vítězném zápase nad Švédy spěchal z bratislavského šampionátu do porodnice, kde mu partnerka v noci přivedla na svět syna Damiana.

Patrik Bartošák stihl kromě zápasu se Švédskem i narození syna DamiánaVideo: SPORT.CZ

 
Článek
Fotogalerie

Je to fajn, ale nesmíme se po prvním vítězství uspokojit, varuje Michael Frolík

Švédové neudrželi emoce a my to zvládli s bravurou, hodnotí úspěšný vstup do MS Miloš Říha

Překvapilo mě množství šarvátek, že do nás Švédové tak šli, říká Patrik Bartošák

Dvougólový střelec Jakub Vrána. Tenhle kluk patří ke světové extratřídě, chválí ho Jan Kovář

Bartošák byl s trenéry už předem domluvený, že pokud to jen trochu půjde, pustí ho k porodu. Nechtěl se nechat o jedinečnou událost připravit a v Bratislavě bylo pro ten případ nachystané auto. „Po půlnoci se dozvěděl, že se porod přiblížil, tak ho kustod Filip Ondráček odvezl bleskově do Ostravy, kde se dítě narodilo," uvedl mluvčí národního týmu Zdeněk Zikmund. Gólman přiznal, že v napjatém očekávání otcovské role cestou ani nepocítil únavu z náročného duelu, při němž kryl 30 švédských střel.

V sobotu dopoledne 26letý Bartošák už na sociálních sítích ukázal první fotku potomka. „Vítej Damianku," napsal k obrázku syna, o němž prozradil, že měří 51 centimetrů a váží 3,46 kg. „Všichni jsou rádi, že to dobře dopadlo. Byli jsme předem v realizačním týmu domluveni, že se vyjde Patrikovi vstříc," prozradil Zikmund, podle nějž se má na sobotní večerní zápas Bartošák vrátit.

„Šlo o rychlou akci, ale věděli jsme dopředu, že taková situace může nastat. Když to vyšlo mimo zápas, tak měl Patrik dovoleno k porodu odjet. Jen jsme nechtěli, aby řídil, a myslím, že to všichni zvládli bravurně. Vše proběhlo, jak mělo, Bartošák se odpoledne vrátí k mužstvu," uvedl po rozbruslení národního týmu asistent kouče Robert Reichel.

Bartošák musí být zpátky v Bratislavě na večerní zápas s Norskem. I kdyby měl sedět jen na střídačce, protože v dějišti MS jsou teď pouze dva čeští gólmani. Avizovaná posila ze zámoří Pavel Francouz má přiletět až v neděli, a tak by sobotní duel možná trochu nečekaně mohl chytat Šimon Hrubec, který pomohl Třinci k extraligovému titulu. „Neřeknu vám, kdo půjde do branky, ale gólmani už to ví," zůstal tajemný Reichel. Na rozbruslení, které bylo dobrovolné, se objevilo na ledě 11 hráčů do pole a veškerou gólmanskou práci obstaral právě zmíněný Hrubec.

Reklama

Související témata: