Hlavní obsah

Hudbu v šatně řídí Letci, motivuje i výrok Masaryka. Po českém gólu zní nová melodie

Bratislava

Česká hokejová kabina působí jako docela útulné místo, kde se o pořádek stará parta kustodů v čele se Zdeňkem Šmídem. Vítězný vstup do šampionátu zvládli reprezentanti v bílých dresech, stejné obléknou i dnes proti Norsku.

Jak to vypadá v české kabině? A co si hráči pouštějí před zápasem? Video: SPORT.CZ

 
Článek

Pohoda v šatně, která je prostornější než měl v Kodani loni k dispozici národní tým, se odráží především od výsledků na ledě, ale umocňuje ji taky výběr hudby. O něj se starají zatím především dva Letci z Philadelphie Jakub Voráček s Radko Gudasem. „Máme play list, převažují v něm české písničky různých interpretů. Od Kabátů až po Hanu Zagorovou," vykládá Voráček.

Výběr ale nic neříká o hudebním vkusu jednotlivých hráčů, spíš jde o nastolení bezstarostné pohody a souznění týmu. „Jak kluci v NHL celou sezonu poslouchají americké písničky, tady sahají po českých, asi jim to chybí. Ale dá se to vydržet," říká s úsměvem Michal Řepík.

Na stěnách jsou i motivační nápisy, které pečlivě vylepovala servisní část realizačního týmu. Mezi všemi dominuje slogan Člověk mnoho vydrží, má-li cíl. Jde o známý citát Tomáše Garrigue Masaryka.

Čeští fanoušci přímo v Bratislavě byli trochu překvapeni změnou melodie, která zní v hale po českém gólu. Po pěti letech, kdy se hrál chytlavý remixový popěvek Zavolejte stráže, zbláznilo se páže z filmu Ať žijí duchové, letos došlo na výběr podobně upravené písně Hoja, hou.

Gólová znělka zní v podání Walda Gangu, původní skladba se objevila v muzikálu Noc na Karlštejně. Proti Švédům se hrála hned pětkrát, i když rachot v hale byl tak veliký, že slyšet moc nebyla. „Hlavně aby ta melodie po českých gólech zněla co nejčastěji," přál si Voráček.

Reklama

Související témata: