Hlavní obsah

Francouz už trénoval v Bratislavě, přílet Faksy se znovu odkládá

Bratislava
Aktualizováno

Gólman Pavel Francouz už se připojil k české hokejové reprezentaci na mistrovství světa. V Bratislavě dnes s týmem absolvoval svůj první trénink. Osmadvacetiletý gólman má být v neděli večer zapsán na soupisku a trenéři se následně rozhodnou, koho už z kompletního brankářského tria postaví v pondělí na Rusy.

Proti Rusku ještě Pavel Francouz nenastoupí. Dožene mě časový posun a byl by to risk, říkáVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Podle trenéra brankářů Zdeňka Orcta však Francouz do bitvy s Rusy ještě nezasáhne. "Chytat by měl Patrik Bartošák, připravený bude Šimon Hrubec," řekl Orct, jenž bude mít pro další duely zamotanou hlavu. "Pavel (Francouz) chytá na tréninku velmi dobře, uvidíme, jak na tom bude v zápase. V tréninku ale vypadají všichni tři brankáři výborně. Jsou to příjemné starosti. Je furt lepší, když máte z čeho vybírat. S touhle rodinkou jsem spokojený," usmíval se.

Osmadvacetiletý Francouz patří v NHL Coloradu, ale v sezoně naskočil jen do dvou utkání a jinak chytal za farmářský tým Eagles v AHL. Ve vyřazovacích bojích byl připravený jako trojka za Philippem Grubauerem a Semjonem Varlamovem. Avalanche vypadli v druhém kole play off v sedmém duelu se San Jose v noci na čtvrtek. Ze zámoří se Francouz vrátil v sobotu večer.

Je to smršť neskutečného štěstí. Ode dneška každý zápas věnuji synovi, říká čerstvý otec Patrik Bartošák

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

Znovu se odkládá přílet Radka Faksy, který má potíže s ramenem a Dallas ho uvolnil na MS za podmínky, že bude mít pár dnů klid a bude se věnovat rehabilitaci. Do hry naskočí nejdříve 16. května.

Český centr má přiletět v pondělí v 11.15 hodin do Vídně a pak zkusí naostro trénovat. Jeho příjezd do dějiště šampionátu bude zřejmě znamenat konec pro Robina Hanzla, který zatím čekal na šanci, aniž by byl zapsán na soupisce.

Reklama

Související témata: