Hlavní obsah

Rusko - Česko 3:0Marný boj! Češi pálili jen do tyčí a se sbornou padli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Andronov 1 : 0
33. Gusev 2 : 0
60. Zajcev 3 : 0
Záznam online reportáže

Jan Švanda (Bratislava)Sport.cz
Aktualizováno

Čeští hokejisté po dvou výhrách nad Švédskem a Norskem okusili na mistrovství světa poprvé hořkost porážky. S dosud stoprocentním Ruskem prohráli v Bratislavě 0:3, o góly se postarali Andronov, Gusev a Zajcev. Po dvou dnech volna čeká partu Miloše Říhy ve čtvrtek od 20:15 tým Lotyšska.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Nikita Gusev z Ruska (druhý zprava) se raduje z gólu se spoluhráči Nikitou Kučerovem (vpravo) a Nikitou Zajcevem (třetí zprava). V popředí zády je český brankář Patrik Bartošák.

Článek
Fotogalerie

Do branky národního mužstva se po jednozápasové pauze vrátil Patrik Bartošák, jinak ale sestava zůstala stejná jako v předchozím duelu s Nory.

Hned v úvodu nepříjemně vypálil Gusev, jenže zaplněná hala poté sledovala hlavně české šance. Kubalík, Vrána ani Palát však síť nerozvlnili a přišel trest. Ve 14. minutě po rychlé souhře našel Chafizullin mezi kruhy Andronova a útočník čtvrté formace vymetl horní kout branky. Češi sice v úvodní dvacetiminutovce přestříleli Rusy 8:5, jenže do kabin odcházeli s jednogólovým mankem, byť Simon v samém závěru ve slibné pozici o chloupek přestřelil.

Zkraje druhé třetiny kryl Vasilevskij tvrdou ránu Kubalíka, daleko víc se však na druhé straně zapotil Bartošák, před nímž se zjevil osamocený Kučerov. Český gólman ale proti němu vytáhl pravý beton a poskakující puk před brankovou čarou pak definitivně odklidil do bezpečí Hronek. Křídelník Tampy Bay pak neměl střelecké štěstí ani v přesilovce, když puk po jeho dělovce byl přizvednutý do ochranné sítě. Sborná zlobila stále víc, naopak Říhovi svěřenci se obtížně probíjeli do šancí.

Marnou snahu sledovali i Jágr a Koller

Rusové svůj tlak nakonec zúročili ve 33. minutě a ústřední postavou se stal Gusev. Nejprve našel v přečíslení dva na jednoho Kučerova, jehož ještě bravurně vychytal Bartošák. O chvíli později se role vyměnily a tentokrát už Rusové jásali, když Gusev po bekhendovém blafáku dotlačil kotouč do branky.

Já myslím, že nám nevadí, když si sedneme trošku na prdel, říká kapitán Jakub Voráček.

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Češi před zraky Jaromíra Jágra nebo bývalého fotbalového reprezentanta Jana Kollera srovnali hru až v závěru. Po chybě soupeře v obranném pásmu nejprve Kováře v sólovém úniku vychytal Vasilevskij a poté měl velkou příležitost také Chytil.

Češi prahli ve třetí třetině po kontaktní trefě, jenže Vrána v početní výhodě orazítkoval pouze horní tyč a Kovářovu střelu kryl Vasilevskij. Nápor sílil, jenže po střele Tomáše Zohorny pomohla ruskému gólmanovi opět branková konstrukce a Řepíkova rána branku přeletěla.

Rusové si hlídali dvoubrankový náskok, v závěru navíc Kovalčuk rozezvučel tyč. Češi to na konci ještě zkusili na ledě v šesti, prázdnou branku ale trefil Zajcev.

MS v hokeji na Slovensku – skupina B (Bratislava):
Česko–Rusko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Andronov (Chafizullin, Něstěrov), 33. Gusev (Kučerov), 60. Zajcev. Rozhodčí: Staňo (SR), Iverson – Vanoosten (oba Kan.), Sormunen (Fin.). Vyloučení: 3:5, navíc Hronek (ČR) 10 min. Bez využití. Diváci: 9085.
Česko: Bartošák – Hronek, Kolář, Rutta, Moravčík, Gudas, D. Sklenička, D. Musil – J. Voráček, Simon, Frolík – J. Vrána, Chytil, Palát – Řepík, Jan Kovář, D. Kubalík – H. Zohorna, Jaškin, T. Zohorna. Trenéři: Miloš Říha, Robert Reichel a Karel Mlejnek.
Rusko: Vasilevskij – Sergačov, Něstěrov, Zajcev, Orlov, Gavrikov, Chafizullin, Zadorov – Dadonov, Malkin, M. Grigorenko – Barabanov, Kuzněcov, Ovečkin – Kučerov, Anisimov, Gusev – Tělegin, Andronov, Kovalčuk – od 21. navíc Kaprizov. Trenéři: Ilja Vorobjov, Anvar Gatijatulin, Alexej Kudašov a Alexej Žamnov.

Skupina B

1.Rusko3300013:29
2.Švédsko3200119:66
3.Švýcarsko2200012:16
4.ČR3200112:76
5.Lotyšsko210016:53
6.Rakousko200022:100
7.Norsko300035:210
8.Itálie200020:170

Reklama

Související témata: