Hlavní obsah

Baby boom v reprezentaci! Po Bartošákovi chvátal k porodu i kapitán

Bratislava
Aktualizováno

Tohle česká hokejová reprezentace na mistrovství světa ještě nezažila. Poté, co se v sobotu ráno narodil syn Damian brankáři Patriku Bartošákovi, dočkal se potomka o pět dnů později i Jakub Voráček.

Babyboom v české reprezentaci. Po Patriku Bartošákovi spěchal k porodu i Jakub VoráčekVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Útočník Philadelphie prožil v noci hektické chvíle. Spěchal do porodnice v Uherském Hradišti za přítelkyní Markétou, která mu přivedla na svět syna Matýska. Jak prozradil později na svém facebookovém profilu, dítko váží téměř čtyři kilogramy a měří přes 50 centimetrů. „Do porodnice ho ve 4 hodiny ráno odvezl asistent generálního manažera Jan Černý," sdělil tiskový mluvčí národního mužstva Zdeněk Zikmund.

Kapitán národního mužstva tak chyběl na čtvrtečním rozbruslení. Odpoledne se má k týmu znovu připojit a není vyloučeno, že nastoupí i do večerního utkání s Lotyšskem (od 20:15).

"Měl by být včas na zápas a když nebude problém, měl by normálně hrát," řekl asistent trenéra reprezentace Robert Reichel.

Olympijský šampion z Nagana má za sebou bohatou reprezentační kariéru, něco podobného však v mužstvu nepamatuje. "Dvě děti na mistrovství, to je premiéra. Třetí už snad nebude," smál se. "Žádné komplikace ale pro nás nejsou. To je příroda. Morava je blízko a je to jednodušší v tom, že sednete do auta a za hodinu jste tam. Je dobré, že kluky to potkalo mimo zápas a můžou tady být," pokračoval.

Pokud by se ryšavý forvard nestihl vrátit, v sestavě by ho zřejmě nahradil Filip Chytil.

Voráček je už dvojnásobným otcem. S bývalou americkou přítelkyní Nicole má ještě syna Jakuba.

Reklama