Hlavní obsah

OČIMA MISTRA: Na klucích je vidět obrovské odhodlání, věřím, že čtvrtfinále zvládnou, je optimistou Vlasák

Bratislava

Zápas českých hokejistů se Švýcary na mistrovství světa jsem viděl přímo na stadionu v Bratislavě, takže jsem si ho užil a musím říct, že se mi líbil. Atmosféra byla skvělá, k tomu ještě výhra 5:4, takže za mě spokojenost. Ve čtvrtek je před námi klíčový čtvrtfinálový duel, vidím v týmu sílu a věřím, že ho zvládne.

Foto: www.hcskoda.cz

Tomáš Vlasák.

Článek

V prvních deseti minutách na nás Švýcaři trochu vlítli a dostali jsme gól, ale od třinácté minuty jsme hru vyrovnali, a nakonec jsme viděli hodně dobrý hokej se šťastným koncem pro nás. Vyhrát může jen jeden.

Předchozí dva zápasy proti Itálii a Rakousku to byly spíš exhibice, tady šlo už o generálku na čtvrteční čtvrtfinále, protože Švýcaři mají extrémně dobrý pohyb. Pokud zápas sledujete přímo na stadionu, tak je rychlost ještě více umocněná než u televize. Hodně dobře bruslili, napadali, ale dobře jsme se s tím vyrovnali.

Svůj gól jsem neviděl, čekal jsem, co řekne rozhodčí, přiznává Dominik Simon

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Když jsme dali góly, vyskočila taková naše šílenost a odskočili jsme na dvě branky, jenže po třetím inkasovaným gólu jsme se zatáhli a přišel trest a čtvrtá trefa v naší brance. Naštěstí Švýcaři chtěli vyhrát za tři body, odvolali brankáře a Jan Rutta rozhodl do prázdné brány.

Půjde do branky opět Bartošák?

Celkem bylo čtrnáct vyloučených, sedm na každé straně, viděl bych v tom emoce, bylo hodně strkanic, osobních soubojů jeden na jednoho, když si to hráči vyříkávali, neviděl bych tady nějaký problém v disciplíně. Šlo o hodně, my jsme chtěli zůstat v Bratislavě, Švýcaři taky, takže menší tresty byly spíš způsobeny tím.

Patrik Bartošák chytal spolehlivě, velmi dobře. Co jsem slyšel já informaci, tak, kdo bude chytat proti Švýcarsku, půjde do branky i na čtvrtfinále. Teď měl těžký zákroky, zápas ale dokázal odchytat. Samozřejmě ve čtvrtfinále bude trochu jiný tlak, ale přeju mu, aby to zvládl, pokud tedy bude chytat.

Je před námi klíčový duel a vidím v týmu sílu, věřím, že ho ve čtvrtek zvládneme. Na klucích je vidět obrovské odhodlání, takže věřím, že konečně tenhle krok zase bude úspěšný.

S národním týmem byl u zlatého hattricku na světových šampionátech v letech 1999 až 2001. Za reprezentaci odehrál bývalý vynikající útočník 135 zápasů, v nichž vstřelil 43 gólů. Zahrál si i na Světovém poháru 2004, kde Češi došli až do semifinále. Je šampionem ruské Superligy s Omskem, v domácí extralize vybojoval mistrovský titul s Plzní. Vyzkoušel si nejvyšší soutěž ve Finsku, Švédsku, Rusku i Švýcarsku, v NHL má na svém kontě 10 utkání za Los Angeles. Poslední čtyři roky zastává post sportovního manažera v HC Škoda Plzeň.

Reklama

Související témata: