Hlavní obsah

Švýcarské odhalení Říhovi pomohlo. Proti Němcům musíme zahrát jinak, říká kouč

Bratislava

Lepší prověrku na čtvrtfinále MS by si trenér českých hokejistů Miloš Říha nevymyslel. Švýcaři hrající podobným stylem jako příští soupeř reprezentace mu ukázali, co ji nejvíc Bratislavě trápí a co by se mohlo v zítřejším klíčovém duelu s Německem (20.15 h, vysílá ČT sport) stát osudným.

Tým ukázal krásné akce, bojovnost, charakter, srdíčko, chválí po základní skupině trenér Miloš Říha.Video: SPORT.CZ

 
Článek

Český tým hraje nad očekávání dobře, to se mu musí přiznat, přesto má určité nedostatky v obranné činnosti, občas ztrácí soustředěnost a zarážející je fakt, že se čtyřiceti dvouminutovými tresty je nejvylučovanějším na šampionátu.

„Na všechny tyto věci si musíme dát pozor a proti Němcům zahrát jinak, hlavně vydržet pracovat podle schématu celých šedesát minut. Jinak ten náš hokej nezafunguje," uvažuje kouč a očekává, že Němci budou hodně zarputili, organizovaní v obraně a budou čekat na brejky.

Pro mě těžký zápas, měli strašně moc střel, hodně gólovek, hodnotí duel se Švýcary Patrik Bartošák.

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

„Máme video na soupeře sestříhané a už od úterního večera ho detailně rozebíráme, ať v trenérském kroužku, nebo teď začneme i s mužstvem," tvrdí Říha, jenž si hodně cení týmového projevu. Laicky řečeno, že nikdo nehraje na své triko.

„Bezesporu tam síla v mančaftu je, každá lajna může dát gól. Máme i nasazení a bojovnost, rovněž takové to srdíčko a charakter, jen si hráči musí dát říct i v taktice," nese si kouč poučení z bitvy se Švýcarskem. (5:4)

Ještě že hraje za náš tým, chválí spoluhráči formu Jakuba Voráčka. První lajna šlape, těší i trenéra

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Český tým trápí vhazování

"Když se držíme toho, co chceme hrát, pak je všechno ok, jenže právě Švýcaři nás ve třetí třetině přehrávali věcmi, které jsme hráčům malovali a oni je přitom nepoužili, což mě docela překvapilo," vykládá Říha, jenž přitrom věří v chytrost českého hokeje. „Ta je i v tom, že použijeme hlavy na to, abychom dobře rozehraný zápas dotáhli do konce," míní.

Od mužstva v posledním utkání skupiny při stavu 4:2 postrádal lepší reakci na vývoj hry. „To znamená i kouskovat a zpomalit hru, když vedeme. Bylo i špatně nechat se zase vyhecovat, protože pak si všímáme spíš zákroků soupeře a nějakého oplácení než hry, kterou chceme uplatňovat," říká Říha, který cítí i neustále potíže při vhazováních.

„Do čtvrtečního večera máme prostor, abychom všechno vyladili," uvažuje kouč a očekává, že Němci budou hodně zarputili, organizovaní v obraně a budou čekat na brejky.

Bylo to vyšpičkovaný, ale my si nic nenecháme líbit. I v tom je naše síla, těší Radko Gudase.

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Reklama

Související témata: