Hlavní obsah

V Petrohradu vyroste před MS 2023 největší hokejová hala na světě. Budou v ní kralovat Češi?

Bratislava/Praha

Ještě než se hokejové mistrovství světa v roce 2024 opět vrátí do České republiky, konkrétně do Prahy a Ostravy, uskuteční se o rok dříve v Petrohradu. U příležitosti konání šampionátu má ve druhém největším ruském městě vyrůst největší hokejová hala na světě.

Foto: Oficiální web IIHF: www.iihf.com

Takto má vypadat hokejová hala v Petrohradu. Bude největší na světě.

Článek
Fotogalerie

Aréna má být postavena poblíž stanice metra Park vítězství (Park Pobědy) a vejít by se do ní mělo 21 500 až 23 000 fanoušků. V plánu je také 13 prostorných šaten s moderním zařízením pro hráče i realizační tým. Druhou arénou, která bude domovem MS 2023, je petrohradský Ledový palác. Ten má kapacitu 12 300 diváků.

„Petrohrad je důležité hokejové město s bohatou hokejovou tradicí. (...) V roce 2016 byla aréna pokaždé vyprodaná," cituje web IIHF legendárního brankáře Vladislava Treťjaka, v současné době prezidenta Ruské hokejové federace.

Vzhledem ke kapacitám obou arén je možné, že padne rekord v návštěvnosti, který od roku 2015 drží Česká republika. Šampionát konaný v Praze a Ostravě před čtyřmi lety navštívilo dohromady 741 690 diváků.

Petrohrad bude MS v hokeji hostit potřetí. V roce 2016 ho pořádal společně s Moskvou, o šestnáct let dříve, v roce 2000, sám. Zápasy se tehdy hrály v Ledovém paláci a Sportovním komplexu Jubilejnyj a šampionát ovládli čeští hokejisté, kteří ve finále porazili Slováky 5:3.

Reklama