Hlavní obsah

Překvapení pro duel o bronz. Proti Rusům bude chytat Hrubec!

jsv (Bratislava)Sport.czPrávo
Aktualizováno

Trenéři české hokejové reprezentace přichystali pro nedělní bitvu o bronz nečekanou změnu v brance. Proti Rusům bude odpoledne chytat Šimon Hrubec, záda mu bude krýt Patrik Bartošák.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Šimon Hrubec v akci při utkání s Norskem na MS.

Článek

Jen z tribuny tak bude sledovat závěrečné vystoupení národního týmu na mistrovství světa Pavel Francouz, který v sobotu dochytal semifinálový zápas proti Kanadě, když po třetím gólu vystřídal Bartošáka.

Brankář Colorada se v Bratislavě postavil mezi tyče i ve dvou utkáních základní skupiny a proti Itálii i Rakousku udržel nulu. "Pavel se ještě potýká s následky virózy," tvrdil tiskový mluvčí české reprezentace Zdeněk Zikmund.

Hrubec - Sklenička, Rutta, Gudas, Kolář, Musil, Hronek, Zámorský - Řepík, T. Zohorna, H. Zohorna - Gulaš, Jan Kovář, D. Kubalík - J. Voráček, Simon, Frolík - Palát, Faksa, Jaškin - Vrána.

Hrubec, jenž se před začátkem šampionátu smiřoval s rolí trojky, tak bude po patnácti dnech znovu hájit českou branku. Proti Norům pomohl k vítězství 7:2.

Do sestavy se vrací David Sklenička, který se představí v obranném páru s Janem Ruttou. Naopak zdravotní potíže nepustí do zápasu Michala Moravčíka. Třináctým útočníkem bude opět Jakub Vrána, místo naopak znovu nezbylo na Filipa Chytila.

Reklama