Hlavní obsah

Jágr stoupá v tabulce vítězných branek mezi legendy

NEW YORK

Jágrův gól minutu a 51 vteřin před koncem prodloužení zápasu s Anaheimem zajistil Rangers vítězství v poměru 4:3. Byl to jeho vítězný gól číslo 104 a vyrovnal tak počet vítězných branek svého spoluhráče Brendana Shanahana. Před Jágrem jsou v historické tabulce vítězných branek už jen takové legendy jako Gordie Howe (121), Phill Esposito (118) a Bret Hull (110).

Článek

"Jaromír je v tomto ohledu ve skvělé společnosti a díky němu a Shanahanovi se v této společnosti ocitáme i my jako jejich spoluhráči," řekl po utkání brankář Rangers Kevin Weekes. "A tito hráči chtějí každou noc i každý den dělat na ledě to nejlepší, co umí. Nechtějí pokračovat v kariéře z jiného důvodu, než je ten, že milují tuto hru, přitom mají vyděláno třikrát čtyřikrát více než ostatní. To vypovídá mnohé o tom, jakou mají povahu," rozplýval se Weekes.

Brendan Shanahan zaznamenal v utkání jednu branku a dvě asistence. Další góly přidali Blair Betts a český útočník Petr Průcha. Rangers tak vyrovnali svojí letošní bilanci na šest vítězství a stejný počet porážek. Vloni měli ale Rangers na kontě po dvanácti zápasech o tři body víc a nakonec se poprvé od roku 1997 dostali do play-off, kde je v prvním kole vyřadili New Jersey Devils.

Musel by Roszívala zabít

"Na týmu je znát obrovský tlak, kterému je vystaven," řekl Jágr. "Všichni si totiž myslí, že máme mnohem lepší tým, než v minulé sezóně, ale my máme zatím pouze vyrovnanou bilanci vítězství a proher. Máme lepší tým, než jsme zatím předvedli a to nám dává odvahu do dalšího průběhu, ale nesmíme být moc sebejistí," nastínil týmovou psychologii Jágr.

Jágrův čtvrtý gól v sezóně a 595. v kariéře NHL padl v početní výhodě po vyloučení obránce Anaheimu Francoise Beauchemina za hrubost. Jágr se trefil z první nad lapačku gólmana hostí Giguera po přihrávce českého obránce Michala Rozsívala z pravého kruhu, který nejprve naznačoval dlouhý přiklep, ale pak nezištně přihrál svému kapitánovi.

"Kdyby to sám vystřelil, tak bych ho musel zabít, protože jsem byl úplně volný," komentoval Jágr se smíchem Rozsívalovo počínání.

Reklama