Hlavní obsah

Jednička draftu Dahlin podepsal s Buffalem tříletou smlouvu

Buffalo

Švédský hokejový obránce Rasmus Dahlin dnes podepsal tříletý vstupní kontrakt s Buffalem, které si ho vybralo z prvního místa letošního draftu NHL. Dahlinovi zaručuje maximální možný plat 925 tisíc dolarů ročně, celkem včetně bonusů si ale může vydělat 11 a čtvrt miliónu dolarů.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Buffalo si vybralo švédského obránce Rasmuse Dahlina podle očekávání jako jedničku draftu.

Článek

"Tohle byl můj sen od doby, kdy jsem byl ještě malé dítě. Dlouho jsem čekal a nemohl nic moc plánovat, ale teď už je to jinak a Buffalo bude mým novým domácím městem," prohlásil Dahlin.

Osmnáctiletý talent má za sebou už dvě sezóny ve švédské lize v dresu Frölundy. V minulém ročníku odehrál v základní části tamní nejvyšší soutěže 41 utkání a připsal si 20 bodů za sedm branek a 13 asistencí. V play off stihl při šesti startech gól a dvě nahrávky. Na přelomu roku pomohl ke stříbru na juniorském mistrovství světa, v únoru pak reprezentoval na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Dahlin se stal jedničkou jako osmý Evropan v historii a druhý Švéd po Matsi Sundinovi, jehož draftoval na nejvyšší pozici v roce 1989 Québec. Dosud byl jediným evropským bekem zvoleným na první pozici Čech Roman Hamrlík, kterého si v roce 1992 vybrala Tampa Bay.

Reklama

Související témata: