Hlavní obsah

Útočník Špaček zamířil z Winnipegu na farmu do Manitoby

Český hokejový útočník Michael Špaček zamířil z přípravného kempu Winnipegu na farmu do Manitoby do nižší AHL. Jednadvacetiletý pardubický odchovanec, jehož Jets draftovali v roce 2015 ve čtvrtém kole na 108. místě, už v tým Moose působil v minulé sezoně. Na premiéru v NHL Špaček stále čeká.

Foto: Sport.cz

Útočník Michael Špaček v dresu Winnipegu.

Článek

Špaček nastoupil v přípravě Jets i vinou zranění pouze v jediném utkání a nebodoval. V uplynulé sezoně za Manitobu nasbíral v 70 zápasech základní části 38 bodů za 17 branek a 21 asistencí. V šesti utkáních play off si připsal tři body za gól a dvě přihrávky.

Špaček odešel do zámoří po draftu v roce 2015 a hrál dva roky za Red Deer ve WHL. Předtím stihl v extralize 49 zápasů a připsal si v nich 12 bodů za pět branek a sedm asistencí. Za Manitobu nastoupil Špaček ve čtyřech duelech už v závěru ročníku 2016/17 a zaznamenal jednu asistenci.

V Manitobě bude působit i útočník Kristian Reichel, který se tam z kempu Winnipegu přesunul před čtyřmi dny. U Jets byl dvacetiletý syn olympijského vítěze z Nagana a trojnásobného mistra světa Roberta Reichla na zkoušce, nastoupil ve třech duelech a nebodoval.

Reichel, který neprošel draftem, zamířil loni z Litvínova do Red Deer. V 63 utkáních základní části WHL nasbíral 57 bodů za 34 tref a 23 přihrávek. V play off přidal v pěti utkáních tři branky a dvě asistence. V extralize má na kontě 66 utkání a 12 bodů za pět branek a sedm přihrávek.

Reklama

Související témata: