Hlavní obsah

Bern - New Jersey 2:3 PPNew Jersey vyhrálo v Bernu v prodloužení, Zacha asistoval

Bern

Hokejisté New Jersey vyhráli v generálce na vstup do nového ročníku NHL na ledě SC Bern 3:2 v prodloužení a asistencí se na tom podílel český útočník Pavel Zacha. Devils sehrají úvodní soutěžní duel v sobotu od 19:00 v Göteborgu proti Edmontonu. Oilers čeká poslední test ve středu na hřišti Kolína nad Rýnem.

Pavel Zacha v dresu New Jersey Devils.

Článek

V Bernu, který dlouhodobě suverénně vládne diváckému zájmu ligových soutěžích mimo NHL, se dočkali fanoušci návštěvy klubu z nejlepší ligy světa podruhé. V roce 2008 tam hráli New York Rangers přípravu s SC a vyhráli 8:1, v dalším představení pak Jezdci v souboji o Victoria Cup zdolali Metallurg Magnitogorsk 4:3.

Kluby NHL se loni do Evropy vrátily po šesti letech a v listopadu se ve Stockholmu představily ve dvou duelech Ottawa s Coloradem. Letos i loni se hrály přípravné duely také v Číně. V základní části se po duelu ve Švédsku uskuteční Global Series mezi Winnipegem a Floridou ve čtvrtek 1. listopadu a o den později v Helsinkách.

Zacha v přípravě poprvé bodoval

New Jersey se proti Bernu dostalo do vedení v šesté minutě, kdy Miles Wood uvolnil Andyho Greenyho, který zblízka překonal Leonarda Genoniho nad vyrážečku. Po 26 vteřinách druhého dějství dostal prostor před Keithem Kinkaidem Simon Moser a natřikrát jej překonal.

Ve 33. minutě Zacha bekhendem našel mezi kruhy Bena Lovejoye, který propálil gólmana Bernu. Jednadvacetiletý Zacha, který má za sebou dvě celé sezony v NHL v dresu New Jersey, tak ve čtvrtém letošním testu poprvé bodoval.

Devils ale náskok neudrželi a dvě minuty před koncem třetí třetiny vyrovnal Mark Arcobello. V čase 63:53 rozuzlil zápas po parádní kličce a přesné střele Taylor Hall, držitel Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče NHL z minulé sezony.

Duel v rodné zemi si vychutnali dva hokejisté v dresu Devils - útočník Nico Hischier, bývalý hráč Bernu, který se stal loni první švýcarskou jedničkou draftu NHL v historii, a obránce Mirco Müller. Oba nastoupili v zahajovací formaci.

Přípravný zápas před startem NHL v Bernu:
SC Bern - New Jersey 2:3 v prodl. (0:1, 1:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 21. Moser, 58. Arcobello - 6. Greene, 33. Lovejoy (Zacha), 64. T. Hall.

Reklama

Související témata: