Hlavní obsah

Edmonton vyhrál v generálce na NHL v Kolíně nad Rýnem

Kolín nad Rýnem

Hokejisté Edmontonu vyhráli v generálce na nový ročník NHL na ledě Kolína nad Rýnem 4:3 v prodloužení. Oilers třikrát ztratili vedení, ale v čase 62:07 rozhodl Ryan Strome. Dvě asistence si připsal kapitán kanadského celku Connor McDavid. Edmonton vstoupí do soutěže v sobotu v 19:00 v Göteborgu proti New Jersey.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Český obránce ve službách Edmontonu Jakub Jeřábek ve spolupráci s brankářem Camem Talbotem řeší nájezd Michaela Frolika z Calgary.

Článek

Do Německa se vrátili zástupci NHL poprvé od roku 2011, kdy Los Angeles a Buffalo hrály v Hamburku, Mannheimu a Berlíně. Zároveň to byl poslední z celkem 110 přípravných duelů před startem nejlepší ligy světa, která začne čtyřmi zápasy v noci na čtvrtek středoevropského času.

Speciální náboj měl dnešní duel pro útočníka Leona Draisaitla, který se představil nejen v rodném městě, ale i proti svému otci Peterovi, rodákovi z Karviné a bývalému kouči Českých Budějovic, Hradce Králové a Pardubic.

Leon Draisaitl sklidil největší aplaus při představování zahajovacích formací a ovace si vychutnal i další německý útočník v dresu Oilers Tobias Reider. Čestnou buly vhodil mezi Leona Draisatla a Moritze Müllera kouč německé hokejové reprezentace Marco Sturm a někdejší hráč San Jose, Bostonu, Los Angeles, Washingtonu, Vancouveru a Floridy, ale i Kolína nad Rýnem.

Kluby NHL se loni do Evropy vrátily po šesti letech a v listopadu se ve Stockholmu představily ve dvou duelech Ottawa s Coloradem. Letos i loni se hrály přípravné zápasy také v Číně. V základní části se po utkání ve Švédsku uskuteční Global Series mezi Winnipegem a Floridou ve čtvrtek 1. listopadu a o den později v Helsinkách.

Přípravný zápas před startem NHL v Kolíně nad Rýnem:
Kolín nad Rýnem - Edmonton 3:4 v prodl. (0:1, 1:1, 2:1 - 0:1)
Branky: 22. Akeson, 45. Moritz Müller, 53. Hanowski - 12. Rieder, 28. Lucic, 46. Rattie, 63. R. Strome.

Reklama

Související témata: