Hlavní obsah

Obránce Jeřábek byl poslán z St. Louis na farmu do San Antonia

St. Louis

Český hokejový obránce Jakub Jeřábek byl poslán ze St. Louis na farmu do San Antonia do nižší AHL. Blues museli předtím nabídnout sedmadvacetiletého plzeňského odchovance na listinu volných hráčů, odkud si jej jiný zájemce v NHL nevybral. Jeřábek sehrál v této sezoně za St. Louis jediný zápas.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Jakub Jeřábek během tréninku hokejové reprezentace v Praze. Archivní snímek.

Článek

Blues získali Jeřábka 30. září z Edmontonu výměnou za výběr v šestém kole draftu. Jeřábek, který v minulé sezoně v NHL debutoval a působil v týmech Montrealu i vítěze Stanleyova poháru Washingtonu, má uzavřený roční jednocestný kontrakt na milion dolarů. Tento příjem tak má zajištěný i při působení v AHL.

Jeřábek ze začátku po přestupu z Edmontonu nehrál kvůli tomu, že čekal na víza. Potom nastoupil 11. října při výhře 5:3 nad Calgary, strávil na ledě necelých osm minut, byl na ledě u všech tří obdržených branek a inkasoval dvě trestné minuty. Od té doby šanci nedostal.

V minulé sezoně účastník dvou mistrovství světa za Canadiens sehrál 25 utkání a připsal si gól a tři asistence. Washington jej získal 21. února výměnou za právo volby v draftu. Za Capitals nastoupil v základní části v 11 zápasech a připsal si gól a tři asistence.

V play off se však objevil jen v prvních dvou duelech a nahrál na gól. K tomu, aby jeho jméno nechybělo mezi držiteli Stanleyova poháru, by však potřeboval odehrát alespoň 41 utkání v základní části či nejméně jeden start ve finálové sérii.

V AHL působil Jeřábek už při angažmá v Montrealu. Na farmě v Lavalu zaznamenal v 17 duelech branku a deset přihrávek.

Reklama

Související témata: