Hlavní obsah

Schwarz poprvé chytal NHL, St. Louis z krize nepomohl

ST. LOUIS

Další český brankář nastoupil ve slovutné hokejové NHL - Marek Schwarz absolvoval debut v brance St. Louis Blues. Ti však prohráli s Chicagem 2:3, když českému mladíkovi pokazil premiéru jeho krajan v dresu Blackhawks Radim Vrbata, který se na výhře podílel gólem a asistencí. Schwarz nezklamal, ale jeho spoluhráči stále nevybředli z herní krize.

Článek

St. Louis jsou momentálně nejhorším týmem celé NHL, z výhry se hokejisté Blues naposledy radovali na konci listopadu. Zatím nepomohla ani výměna trenéra, proti Chicagu vedl mužstvo poprvé nově angažovaný Andy Murray. "Viděl jsem některé dobré věci, na některých dalších musí hráči ještě zapracovat," komentoval výkon svého týmu po zápase.

Schwarz začal utkání dobře a v prvních dvou třetinách pochytal všech sedmnáct střel. Na začátku třetí části však bývalý gólman Sparty, jehož si St. Louis vybralo před dvěma lety v prvním kole draftu, během dvou minut třikrát inkasoval. Z toho dvakrát v oslabení.

Třetí nejmladší brankář v historii Blues

"Nevím, co na to mám říct. Je to skutečně těžké, přitom jsme vedli. Měli jsme tenhle zápas vyhrát," citoval Schwarzova slova po zápase deník St. Louis Post-Dispatch. Ten zároveň připomněl, že Schwarz ve svém stáří 20 let a 255 dnech chytal od začátku zápas NHL jako třetí nejmladší brankář v historii klubu.

Lepší premiéru než Schwarz oslavil v dresu Chicaga slovenský útočník Peter Bondra, který s Blackhawks v neděli jako volný hráč uzavřel roční kontrakt. "V posledních dnech prožívám tolik vzrušujících okamžiků. Bál jsem se, abych nějak negativně nezasáhl do rozpoložení mužstva, ale zvládli jsme to dobře a děkuji všem spoluhráčům, kteří mi pomohli," uvedl Bondra. "Ještě nejsem úplně ve formě, ale za pár dnů už to snad bude dobré."

Reklama