Hlavní obsah

Crosby řádil i proti Islanders, zvyšuje před Jágrem náskok

Hokejisté Pittsburghu Penguins vyhráli v NHL počtvrté v řadě, přičemž opět připravili svým fanouškům brankové hody. Po čtvrteční výhře 8:4 nad Philadelphií porazili New York Islanders 7:4. Opět nejvíce řádila mladá hvězda Tučňáků Sidney Crosby, tentokrát jeden gól vstřelil a na další tři přihrál, a ještě zvýšil svůj náskok v kanadském bodování soutěže před Jaromírem Jágrem.

Článek

Z vynikající Crosbyho formy těží i jeho spoluhráči z útoku. Ryan Malone poprvé v kariéře zaznamenal proti Islanders hattrick, a Mark Recchi měl gól a tři asistence. "Ofenzivně jsme na tom skvěle. A opravdu důležité je, že první dvě třetiny jsme si vedli uspokojivě i v obraně. Tvrdě pracujeme, a po zásluze jsme odměněni," řekl po zápase Recchi, jenž dosáhl počtu 800 asistencí během své dlouhé kariéry v NHL.

"Tahle lajna opravdu šlape. V jejich spolupráci těží zkušenosti jeden od druhého, líbí se mi, jak si dokáží pokrýt puk, a jak si vyhoví," pochvaluje si trenér Pittsburghu Michel Therrien. Jeho protějšek Ted Nolan se pokusí vysokou prohru vymazat z hlavy. "Musíme na to zapomenout. Je tady ještě spousta zápasů. Je jedno, jestli prohrajeme 15:1, nebo 3:2, pořád je to prohra," řekl.

Kouč Maurice si vítězství v Carolině neužíval

Tři roky poté, co jej Carolina propustila z pozice trenéra, se Paul Maurice vrátil do města s týmem Toronta a dovedl jej k vítězství. Nijak zvlášť si to ale nevychutnal. "Těžko se to vysvětluje. Je hezké tu vyhrát, ale nijak to neprožívám. Samozřejmě je skvělé, že jsme vyhráli, ale přece nebudu jásat z toho, že jsem pokořil přítele," vysvětlil. Na mysli měl přitom generálního manažera Hurricanes Jima Rutherforda.

O vítězství Toronta rozhodl pět minut před koncem gól Alexandera Steena, na nějž mu asistoval svou druhou přihrávkou v zápase Tomáš Kaberle. Dvě branky a asistenci zaznamenal kapitán Maple Leafs Mats Sundin, jenž v dresu Toronta nashromáždil už 858 bodů a stal se druhým nejproduktivnějším hráčem v historii klubu.

Budaj znovu vychytal Coloradu výhru

Třetí vítězství vychytal v dresu Colorada slovenský brankář Peter Budaj, přičemž proti Edmontonu mu na to stačilo 18 zákroků. "Hodně věcí fungovalo v můj prospěch. Soupeř neměl mnoho vyložených šancí a hodně střel mne trefovalo do hrudníku," řekl po zápase Budaj, jenž kapituloval jen v první třetině po trefě Pouliota.

Dvě minuty poté ale srovnal na 1:1 Milan Hejduk a pak už byl zápas plně v režii Colorada. Ve druhé třetině zvýšili náskok Liles a Wolski, a na začátku poslední části uzavřel střelecký účet Arnason. Ten zároveň přihrál na první branku týmu a počet svých asistencí v NHL zaokrouhlil na rovnou stovku.

Carolina - Toronto 3:4 (1:1, 0:2, 2:1)
Branky: 17. Cole, 47. Justin Williams, 51. Commodore - 19. a 32. M. Sundin, 38. McCabe (T. Kaberle), 55. Steen (T. Kaberle). Zásahy brankářů: Ward 25/4 - Raycroft 32/3.
Colorado - Edmonton 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Branky: 18. Hejduk, 23. Liles, 31. Wolski, 44. Arnason - 16. Pouliot (Sýkora). Zásahy brankářů: Budaj 19/1 - Roloson 16/4, Markkanen 1.
Atlanta - Washington 2:3 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 32. Sim, 55. Vigier - 9., 60. a 61. Ovečkin. Zásahy brankářů: Lehtonen 33/3 - Johnson 30/2.
Pittsburgh - NY Islanders 7:4 (3:1, 2:0, 2:3)
Branky: 8., 49. a 56. Malone, 13. Crosby, 17. Recchi, 26. J. Staal, 27. Talbot (Melichar) - 13. Šatan, 51. Poti, 53. J. Blake, 54. York. Zásahy brankářů: Thibault 32/4 - Dunham 6/2, DiPietro 29/5.

Reklama