Hlavní obsah

San Jose - Edmonton 3:4Žraloci třikrát vedli, nakonec slaví Edmonton. Hertlova asistence nestačila

New York/Praha

Hokejisté Edmontonu vyhráli v jediném utkání NHL dnešního programu na ledě San Jose 4:3 v prodloužení. Olejáři na ledě Žraloků sice třikrát prohrávali, vždy ale dokázali manko smazat a v prodloužení rozhodl o jejich výhře Leon Draisaitl, když se puk odrazil do branky od jeho brusle. Do sestavy San Jose se vrátil český útočník Tomáš Hertl a připsal si jednu asistenci.

Foto: Stan Szeto, Reuters

Hokejisté San Jose Sharks třikrát vedli v utkání NHL s Edmontonem, ale nakonec v prodloužení prohráli. Na snímku slavících Žraloků je Tomáš Hertl (48).

Článek
Fotogalerie

Hvězdný Connor McDavid zaznamenal stý gól v NHL, kromě toho si připsal i dvě asistnce a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. Jedničkou byl jeho spoluhráč Draisaitl, jenž měl stejnou bilanci. Edmonton vyhrál první zápas pod vedením nového kouče Kena Hitchcocka.

Hertl, jenž vynechal pět z předchozích sedmi duelů kvůli potížím v dolní části těla, asistoval u gólu na 3:2. Odchovanec pražské Slavie poslal puk do jízdy Loganu Couturemu, ten se kličkou zbavil obránce Adama Larssona a trefil horní roh branky. V utkání odehrál více než dvacet minut a dostal se ke dvěma střelám na branku.

Výsledek zápasu NHL
San Jose - Edmonton 3:4 v prodloužení
Branky: 1. Donskoi, 11. Sörensen, 40. Couture (Hertl) - 8. McDavid, 22. Nugent-Hopkins, 44. Caggiula, 61. Draisaitl. Střely na branku: 25:23. Diváci: 17 562. Hvězdy zápasu: 1. Draisaitl, 2. McDavid, 3. Nugent-Hopkins (všichni Edmonton).

Reklama

Související témata: