Hlavní obsah

Obránce Šimek se jako pátý Čech v sezoně dočká debutu v NHL

Montreal

Český hokejový obránce Radim Šimek si v noci na pondělí na ledě Montrealu odbude v dresu San Jose premiéru v NHL. Šestadvacetiletý bek, který úvodní dva měsíce sezony plnil roli náhradníka, vystřídá v sestavě Joakima Ryana a nastoupí v první obranné dvojici po boku Brenta Burnse. Stane se tak pátým Čechem, který si v aktuálním ročníku nejslavnější hokejové soutěže připíše debut.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radim Šimek na archivním snímku.

Článek

Prvního startu v NHL se letos dočkali i zadáci Filip Hronek a Libor Šulák z Detroitu, Jakub Zbořil z Bostonu a útočník Lukáš Radil, Šimkův spoluhráč.

Mladoboleslavský rodák podepsal se San Jose v květnu 2017 roční kontrakt a uplynulou sezonu strávil v týmu San Jose Barracuda v nižší AHL, kde v 67 utkáních základní části zaznamenal 27 bodů za sedm gólů a 20 nahrávek. Přestože se mu nepovedlo prosadit do prvního mužstva, vysloužil si od Sharks nový dvouletý kontrakt.

Šimek, jenž nebyl nikdy draftován, nastupoval ještě v sezoně 2013/14 střídavě za extraligový Liberec a prvoligové Benátky nad Jizerou. Do sestavy Bílých Tygrů v nejvyšší soutěži se nastálo prosadil v dalším ročníku a v listopadu 2015 debutoval na turnaji Karjala v české reprezentaci.

V roce 2016 vyhrál s Libercem domácí titul. V letech 2016 a 2017 se představil i na světových šampionátech.

Reklama

Související témata: