Hlavní obsah

Bertuzzi dostal v NHL dvouzápasový trest za úder do obličeje

Kanadský hokejový útočník Tyler Bertuzzi z Detroitu dostal dvouzápasový distanc za úder do obličeje Matta Calverta z Colorada. Zápisem do kolonky disciplinárních trestů tak napodobil svého strýce Todda Bertuzziho, jenž se v roce 2004 postaral o jeden z nejnásilnějších aktů v NHL v novém tisíciletí.

Foto: Jose Juarez, ČTK/AP

Dylan Larkin (71), Tyler Bertuzzi (59), Luke Glendening (41), Michael Rasmussen (27) a Luke Witkowski (28), pětka z Detroitu, která se snažila zabránit ve hře Mattu Calvertovi z Colorada.

Článek

Calvert v nedělním utkání po nárazu na hrazení "uvízl" u detroitské střídačky a hráči Red Wings se mu snažili držením hokejky znemožnit návrat do hry. Když se útočník Colorada snažil vztekle vyprostit, chytil ho detroitský Dylan Larkin a Bertuzzi bezbrannému soupeři uštědřil ránu do hlavy.

Třiadvacetiletý Bertuzzi si tak vysloužil první suspendaci v kariéře, během níž zatím v NHL odehrál 82 zápasů. V této sezoně nasbíral ve 27 duelech devět gólů a sedm asistencí.

Jeho strýc Todd během působení ve Vancouveru v březnu roku 2004 knokautoval zezadu obránce Stevea Moorea z Colorada, zlomil mu tři obratle a ukončil kariéru v NHL. Tvrdý kanadský útočník musel za trest vynechat zbývajících 20 zápasů sezony a v následujícím ročníku, kdy měla NHL výluku, nesměl hrát ani v Evropě. Celkově tak byl bez hokeje 17 měsíců.

Reklama