Hlavní obsah

Štefan se neuvěřitelnému kiksu nakonec smál

PRAHA

Nechtěný kousek útočníka Dallasu Patrika Štefana se už pár dnů po Novém roce stal favoritem silvestrovského vysílání sportovních kuriozit roku 2007. Jednička draftu NHL z před osmi let totiž předvedla v zápase s Edmontonem nezapomenutelný kiks.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Patrik Štefan se synem.

Článek

Stars otočili na cizím ledě stav z 1:4 na 5:4, soupeř proto minutu a půl před koncem poslední třetiny odvolal gólmana Rolosona. Štefan, který v zápase vstřelil první gól Dallasu, sebral puk Bergeronovi a nikým neatakován jel k prázdné brance vstříc definitivě dvou bodů. Na špatném ledě mu ale puk na hraně brankoviště přeskočil hokejku a sklouzl vedle.

"Není to, jako bych netrefil. Věděl jsem, že je špatný led, snažil jsem se tedy zavést puk až do sítě. Led mě ale zradil, pak už se nedalo nic dělat," tvrdil o své minele Štefan, jenž pak nevěřícně sledoval neskutečné poslední momenty základní hrací doby.

Osamoceného puku se zmocnil domácí Ryan Smyth, dlouhým pasem vyslal kupředu Petra Sýkoru, který našel najetého Aleše Hemského, jenž dvě vteřiny před koncem bekhendovým blafákem vyrovnal! "Nejbizarnější zápas, jaký si dovedete představit," hlásaly svorně zámořské deníky.

V nájezdech Sýkora s Hemským neuspěli

"Zázrak, nikdy jsem nic podobného neviděl. Takový moment se vryje do paměti na celý život," byl u vytržení kouč Edmontonu Craig MacTavish. "Nikdy už nic podobného asi neuvidím," přizvukoval i obránce Dallasu Darryl Sydor.

Stars nakonec vyhráli po samostatných nájezdech, v nichž na opačné straně neuspěli právě Sýkora s Hemským. Byl to právě Štefan, který jako první přijel gratulovat gólmanovi Dallasu Marty Turcovi k výhře. "Získali jsme dva body, takže teď se tomu můžu zasmát. Jen se obávám, že to budou v televizi dávat asi tak miliónkrát za rok," usmíval se neobvyklý "hrdina" zápasu.

Oilers nebyla nic platná ani branka Petra Nedvěda hned v prvním startu za Edmonton po příchodu z Philadelphie. Kanadskému týmu se navíc hned na začátku utkání zranil bek Ladislav Šmíd, jenž si pochroumal rameno.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články