Hlavní obsah

Pittsburgh - New Jersey 3:6První letošní zásah a k tomu asistence! Český Ďábel byl v NHL za hvězdu

New York/Praha

Konečně se v roce 2019 dočkal a protrhl střeleckou smůlu. Český útočník Pavel Zacha pomohl gólem a asistencí k vítězství New Jersey na ledě Pittsburghu v poměru 6:3. Byl přitom vyhlášen třetí hvězdou utkání. Zbývající Češi, kteří se ukázali v NHL, tentokrát nebodovali. Neprosadil se Dominik Simon u Penguins, ani Radko Gudas a Jakub Voráček v barvách Philadelphie. Ta vyhrála doma nad Winnipegem 3:1.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Obránce Pittsburgh Penguins Brian Dumoulin (8) se snaží uhájit puk před dotírajícím Pavlem Zachou z New Jersey Devils v utkání NHL.

Článek
Fotogalerie

Zacha si nejprve připsal asistenci, když na začátku druhé třetiny v oslabení sebral puk ruské hvězdě Tučňáků Malkinovi a přihrál na gól Boylemu. Ďáblové v tu chvíli vedli 3:0 a měli našlápnuto k vítězství.

V 54. minutě se český útočník zapsal sám mezi střelce. Prosadil se při přesilovce při vyloučení Brassarda, když ho křížnou přihrávkou přes útočné pásmo vybídl ke skórování Greene. Devils v tu chvíli vedli 6:2.

Nejvíce se v utkání dařilo zkušenému Travisu Zajacovi, jenž zaknihoval do statistik čtyři kanadské body za gól a tři přihrávky.

Čtvrté vítězství v řadě slaví Philadelphia. Tým Flyers tentokrát vyhrál nad Winnipegem 3:1. Čeští hokejisté v dresu vítězů obránce Radko Gudas a útočník Jakub Voráček se do zápasových statistik nezapsali.

Po bezbrankové první třetině šli v polovině duelu do vedení domácí, ale radost jim vydržela jen tři minuty, protože v přesilovce vyrovnal Roslovič. Ještě před druhou přestávkou ale poslal Flyers do vedení kanadský útočník Konecny. Stejný hráč necelé čtyři minuty před koncem přihrál Van Riemsdaykovi, který gólový účet utkání uzavřel. Lídr Centrální divize tak nečekaně prohrál. Na kontě má o osmnáct bodů méně než Flyers.

Výsledky zápasů NHL
Philadelphia – Winnipeg 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky: 30. Varone, 39. Konecny, 57. J. van Riemsdyk - 33. Roslovic. Střely na branku: 31:32. Diváci: 19 087. Hvězdy zápasu: 1. Hart, 2. Konecny, 3. J. van Riemsdyk (všichni Philadelphia).
Pittsburgh – New Jersey 3:6 (0:2, 1:2, 2:2)
Branky: 25. Brassard, 53. Cullen, 59. Rust - 14. Zajac, 15. Severson, 24. Boyle (Zacha), 33. Coleman, 52. Palmieri, 54. Zacha. Střely na branku: 40:32. Diváci: 18 609. Hvězdy zápasu: 1. Zajac, 2. Coleman, 3. Zacha (všichni New Jersey).

Reklama

Související témata: