Hlavní obsah

Hříšník NHL má opět distanc. Tentokrát kvůli alkoholu

New York/Praha

Americký hokejový útočník Austin Watson z Nashvillu dostal od vedení NHL už podruhé v sezoně disciplinární trest za své chování, tentokrát nesmí hrát kvůli problémům s alkoholem. Absolvuje povinně speciální program na zneužívání návykových látek. Jak dlouho suspendace potrvá, není jasné. Watson během ní nebude pobírat plat.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Hokejista Nashvillu Austin Watson.

Článek

Sedmadvacetiletý hokejista na začátku sezony přišel o 18 zápasů kvůli domácímu násilí. Původně dostal zákaz startů na 27 utkání NHL, ale arbitráž mu poté trest zkrátila. O čtyři měsíce později jeho přítelkyně popřela, že by k ní Watson byl hrubý; incident na benzínové stanici podle svých slov zavinila sama, neboť jednala pod vlivem alkoholu.

Watson v této sezoně odehrál za Predators 34 duelů, dal sedm gólů a na šest nahrál. Klub v prohlášení uvedl, že je pro něj zklamáním, že Watson musí podstoupit léčbu. "Jsme ale vděční NHL a NHLPA za tento program a budeme spolupracovat jakýmkoli způsobem, abychom Austina a jeho rodinu podpořili v této těžké době," uvedli představitelé Nashvillu.

Křídelní útočník problémy před dvěma týdny na instagramu přiznal. Zmínil se také o depresích a úzkostech. Údajně nepil dva roky, než alkoholu znovu v květnu 2017 propadl.

Reklama

Související témata: