Hlavní obsah

Útočník Gaudreau z Calgary byl v NHL první hvězdou měsíce ledna

Americký hokejový útočník Johnny Gaudreau z Calgary byl vyhlášen první hvězdou měsíce ledna v NHL. Druhý skončil v anketě švédský brankář Robin Lehner z New York Islanders a třetí americký útočník Patrick Kane z Chicaga. Nejlepším nováčkem uplynulého měsíce byl zvolen kanadský gólman Carter Hart z Philadelphie.

Foto: Paul Sancya, ČTK/AP

Johnny Gaudreau (13) z Calgary a detroitský brankář Jimmy Howard (35).

Článek

Pětadvacetiletý Gaudreau si v 11 lednových zápasech připsal 18 bodů za osm branek a 10 asistencí. Calgary v nich devětkrát vyhrálo, jen jednou vyšlo bodově naprázdno a posunulo se do čela Západní konference.

Gaudreau zazářil především 2. ledna v duelu v Detroitu, kde k výhře 5:3 pomohl čtyřmi body za gól a tři přihrávky. Celkově je čtvrtý v produktivitě se 74 body za 29 branek a 45 asistencí z 52 utkání. Na vedoucího Nikitu Kučerova z Tampy Bay ztrácí pět bodů.

Lehner vychytal Islanders v osmi duelech minulého měsíce šest výher a celkem 13 bodů. Sedmadvacetiletý rodák z Göteborgu měl průměr 1,73 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 93,5 procenta a jednou udržel čisté konto.

Třicetiletý Kane nasbíral v 10 lednových duelech 21 bodů za sedm gólů a 14 asistencí. Nejlepší vystoupení předvedl 20. ledna při domácím vítězství nad Washingtonem 8:5, ke kterému přispěl pěti body za dvě branky a tři přihrávky.

Hart pomohl Philadelphii v devíti duelech k šesti výhrám a 13 bodům. Dvacetiletý juniorský mistr světa z loňského roku měl průměr 2,33 gólu na utkání a úspěšnost 93,1 procenta.

Reklama