Hlavní obsah

Pískot a bučení. Fanoušci nemohli rozdýchat návrat zrádce, který se pomstil gólem

New York/Praha

Zrada se neodpouští. Ruský hokejista Ilja Kovalčuk to při utkání NHL na ledě Ďáblů z New Jersey poznal na vlastní kůži. Vrátil se tam poprvé od roku 2013, kdy nečekaně ukončil angažmá v New Jersey a vrátil se do Ruska. Klub i fanoušci to brali jako zradu. Na hvězdu Los Angeles, která navíc dala Ďáblům gól, se pískalo a hučelo. „Už před zápasem jsem věděl, že na mě hodně lidí bude bučet. Takové věci mi nevadí, spíš mě to vyhecuje, mám to rád," vyprávěl novinářům Kovalčuk.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Ruský útočník Ilja Kovalčuk (vlevo) se do New Jersey vrátil poprvé od léta 2013. Fanoušci na něj pískali, on jim to oplatil vstřeleným gólem.

Článek
Fotogalerie

V roce 2013 z toho byl v zámoří hotový poprask. Kovalčuk bral v New Jersey balík, dlouholetou smlouvu měl dokonce na sto milionů dolarů, klub kvůli tomu šetřil, kde se dalo, aby mohl ruského bohatýra hýčkat. A najednou přišel šok. Hvězda se rozhodla kariéru v zámoří ukončit a s naditým kontem zamířit domů.

„Doufám, že budeš v Rusku spokojeně žít s penězi, které jsi ukradl Devils," zuřil legendární útočník Jeremy Roenick a svůj vzkaz v návalu vzteku zveřejnil na sociálních sítích.

„Za osmnáct let v NHL jsem něco podobného neviděl," netajil zklamání i Patrik Eliáš, jenž spojil svou kariéru v zámoří právě s Ďábly.

Fanoušci byli stejně naladění a v návalu emocí pálili dresy ruského útočníka. "Ahoj Kovalčuku," křičel třeba na videu jeden z fandů, když vzplál dres. A sklidil náramné ovace kamarádů.

Na rozhodnutí vrátit se do Ruska to ale nemohlo nic změnit. Jenže po pěti letech v Petrohradu přišlo překvapení číslo 2 a Kovalčuk se s plnou parádou vrátil do zámoří, kde se upsal Králům z Los Angeles.

Je pod palbou kritiky, protože se mu nedaří tak, jak si šéfové klubu představovali. Není to však nic proti tomu, co na hráče čekalo v New Jersey. Fandové na ruského útočníka pískali či bučeli celý zápas, nemohli rozdýchat, že se zrádce vrátil. A ještě v dresu soupeře a navíc dal jejich Ďáblům i gól. Rus byl nakonec vyhlášen třetí hvězdou utkání a potvrdil svá slova, že se na pekelnou atmosféru těšil a že jej vyhecovala k dobrému výkonu.

"Byl jsem šťastný, když jsem ten gól dal. To je vždycky nejlepší odpověď, když na vás fandové takhle reagují," rýpl si nejprve Kovalčuk. Poznamenal, že v týmu New Jersey už byli jen dva hráči, které znal z doby, kdy v klubu působil. "Čas letí. Hrají tam mladí kluci, mají docela dobrý tým. Čeká je skvělá budoucnost," cituje útočníka ruský server championat.ru.

Reklama

Související témata: