Hlavní obsah

Vrána se trefil do sítě o záda brankáře. Podívejte se na 5 nejdivnějších gólů NHL

Washington/Praha

Gól, který se často nevidí. Ne vždy se vše vydaří tak, jak má. Ale střelcům bývá nakonec jedno, jak puk do sítě do staly, hlavně, že zásah platí. Ve středečním duelu mezi Washingtonem a Vancouverem se český útočník Jakub Vrána prosadil zvláštním způsobem, když skóroval s pomocí zad gólmana Jakuba Markströma. Podívejte se na výběr pěti nejzvláštnějších gólů kanadsko-americké NHL.

Foto: Nick Wass, ČTK/AP

Jakub Vrána oslavuje svůj kuriózní gól do sítě Vancouveru. Capitals zvítězili 3:2.

Článek

V roce 2013 sledovali fanoušci Vancouveru prohru svého týmu 1:4 s Montrealem Canadiens. Aby toho nebylo málo, brankář Roberto Luongo společně s obránci Danem Hamhuisem a Jasonem Garrisonem připravili bizarní představení zakončené nesmyslným gólem do vlastní sítě.

Vancouver hrál v tu chvíli dokonce přesilovku a komentátor utkání označil celou situaci jako jeden z nejpodivnějších vlastňáků historie.

V utkání mezi týmy Toronto Maple Leafs a Carolina Hurricanes padl bizarní gól přes celé kluziště. Ron Hainsey nahazoval puk z vlastní třetiny a gólman Toronta Jonathan Bernier přestal hrát, protože si myslel, že se jedná o zakázané uvolnění.

Jenže v tom roce začalo platit pravidlo o hybridním zakázaném uvolnění. Rozhodčí situaci vyhodnotili správně a hru nechali pokračovat. Vzhledem k tomu, že se jednalo o vítěznou trefu Caroliny, v tomto výběru nemohla chybět.

Na vyrovnávací gól Johna Carlsona v utkání mezi Washingtonem a Pittsburghem z roku 2013 nebude zrovna v dobrém vzpomínat český gólman Tomáš Vokoun. Američan v dresu Capitals nahazoval puk do útočné třetiny o mantinel. Vokoun se chystal nahození zastavit za bránou, ale kotouč nabral směr přímo do sítě.

Český brankář na změnu směru nedokázal včas zareagovat a místo otočky zakopl. Zase tak moc ho to ale mrzet nemuselo, Tučňáci nakonec zvítězili 6:3.

V duelu Washingtonu proti Vancouveru padl jeden z nejpodivnějších gólů právě probíhajícího ročníku NHL. A hlavní postavou byl český útočník Jakub Vrána. Ten ve třetí třetině objel svatyni Jakuba Markströma a puk dokázal dostat do sítě zpoza brány.

I přes snížení švédského mladíka Eliase Petterssona si Washington utkání pohlídal a dotáhl do vítězného konce v poměru 3:2. Trefa českého rodáka měla na triumfu velkou zásluhu, a tak Vránu neminulo ocenění druhé hvězdy večera.

Poslední případ není oproti ostatním brankám výjimečný svou zvláštností. Do výběru se ale dostal proto, že se jednalo o finále Stanley Cupu mezi týmy New Jersey Devils a Anaheim Ducks z roku 2003.

Brankářská legenda New Jersey Martin Brodeur se chystal zpomalit puk směřující na mantinel, ale místo toho upustil hokejku a kotouč nasměřoval do branky. Smolný moment mu na konci sezony asi nikdo nevyčítal. Brodeur v sérii zářil, připsal si tři finálová čistá konta a svůj tým dovedl k slavné hokejové trofeji.

Reklama