Hlavní obsah

NY Rangers - Boston 4:3 SNČeští mladíci pálili, trefili se Pastrňák i Chytil! Bod navíc však bere Rangers. Přestřelku s Ottawou ovládlo Toronto

Praha
Aktualizováno

Důležité vítězství v boji o play off slaví hokejisté New York Rangers, kteří porazili Boston 4:3 po nájezdech. Za domácí si branku připsal Filip Chytil, svou formu potvrdil gólem i David Pastrňák, kterému nahrával Krejčí. Ve druhém dnešním utkání přestřílelo v divokém utkání Toronto Ottawu 5:4.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

David Pastrňák se raduje z branky

Článek
Fotogalerie

Jako první rozjásal fanoušky v Madison Square Garden Mika Zibanejad, který v 18. minutě první třetiny přesnou ranou překonal hostujícího gólmana Haláka a poslal Rangers do vedení.

Druhá třetina se však nesla zcela v režii Bostonu. Krátce po polovině zápasu vyrovnal Heinen, o minutu a dvanáct sekund později využil bleskovou kombinaci přesným zakončením Pastrňák a zajistil Bostonu těsný náskok. Havířovský rodák tím bodoval v sedmém utkání za sebou a během série si připsal čtyři góly a osm přihrávek. Pastrňák má na kontě 31 branek a patří mu dělená čtvrtá příčka v tabulce střelců. Druhý Patrick Kane vstřelil o jeden gól více, vede Alexandr Ovečkin s 37 zásahy.

Vedení v 36. minutě ještě navýšil v přesilového hře Bergeron a Bruins šli po druhé třetině do trháku 3:1.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

NAlexandar Georgiev vychytal i nájezd Davida Krejčího

Ani dvoubrankový náskok však Medvědům na výhru nestačil. V 50. minutě snížil na jednobrankový rozdíl Hayes, o tři minuty později se při přesilové hře domácích nejlépe zorientoval před brankou Filip Chytil a vyrovnal na 3:3.

Chytil je teprve třetím hráčem v historii slavných Rangers, jemuž se podařilo ještě ve věku teenagera nastřílet dvouciferný počet branek v jedné sezoně. Před ním to dokázali jen Mike Allison (24 gólů v sezoně 1980/81) a Alexej Kovaljov (15; 1992/93).

"Jen jsme si řekli, že musíme špatnou druhou třetinu hodit za hlavu a že nesmíme hrát stejně i ve třetí," okomentoval vyrovnání ve třetí třetině trenér David Quinn.

O bodu navíc pro Rangers se rozhodlo v nájezdech. Za New York se trefili Zibanejad a DeAngelo, Georgijeva v domácí svatyni překonal jen Marchand.

V nájezdech dostali šanci Chytil s Pastrňákem i Krejčím, ani jeden však neuspěl. Boston zůstává v tabulce Východní konference čtvrtý, Rangers jsou dvanáctí.

"Je to k vzteku. Nechali jsme si výhru ve třetí třetině uniknout. Zápas neměl vůbec dojít do prodloužení," zlobil se útočník Bostonu Patrice Bergeron. "Hráli jsme druhý zápas ve druhém dni a v takových situacích je důležité přežít počáteční bouřku, protože soupeř na vás vletí. Zlepšovali jsme se a odehráli dobrou druhou třetinu, ale ve třetí jsme byli hrozní," litoval.

VIDEO: Sestřih zápasu Rangers - Boston

Toronto v přestřelce zdolalo Ottawu

Maple Leafs poslal do vedení v 8. minutě Hyman, do konce první třetiny srovnal Paajarvi. Poprvé se Senátoři dostali do vedení v 22. minutě díky přesné střele Ducheneho, domácí však třemi góly do konce druhé třetiny otočili skóre po brankách Johnssona, Matthewse a Tavarese na 4:2.

Poslední tým Východní konference stihl díky Chabotovi a druhé brance večera v podání Paajarviho vyrovnat, poslední slovo však patřilo Javorovým listům, když se v 50. minutě trefil Rielly a rozhodl o vítězství Toronta 5:4.

"Začali jsme dobře, ale měli jsme pasáže, kdy jsme hráli bezstarostně a vypadalo to, že na to dojedeme. Dobrý tým ale dokáže vyhrávat zápasy, i když nehraje nejlepší a nejpěknější hokej," řekl trenér Toronta Mike Babcock.

Ottawa prohrála popáté za sebou a je poslední v celé soutěži. "Samozřejmě nás mrzí chyby a ztráty puku, které rozhodly. Ale odehráli jsme proti jednomu z adeptů na zisk Stanleyova poháru velmi dobrý zápas. Cítili jsme, že bychom mohli i vyhrát. To je pozitivní," uvedl obránce Senators Thomas Chabot.

VIDEO: Sestřih zápasu Toronto - Ottawa

Výsledky NHL:
NY Rangers - Boston 4:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:3, 2:0 - 0:0)
Branky: 18. Zibanejad, 50. K. Hayes, 53. Chytil, rozhodující sam. nájezd DeAngelo - 31. Heinen, 32. Pastrňák (Krejčí), 36. Bergeron. Střely na branku: 39:30. Diváci: 16 848. Hvězdy zápasu: 1. Bučněvič, 2. Zibanejad (oba NY Rangers), 3. Marchand (Boston).
Toronto - Ottawa 5:4 (1:1, 3:1, 1:2)
Branky: 8. Hyman, 35. A. Johnsson, 37. Matthews, 39. Tavares, 50. Rielly - 18. a 44. Pääjärvi, 22. Duchene, 41. Chabot. Střely na branku: 30:44. Diváci: 19 264. Hvězdy zápasu: 1. Hyman, 2. Tavares (oba Toronto), 3. Pääjärvi (Ottawa).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články