Hlavní obsah

Obrovská paráda někdejšího Jágrova centra. Sníval jsem, že se mi to jednou povede, radoval se

Florida/Praha

Spousta českých hokejových fanoušků si jistě vzpomene na kousek, který před více než pěti lety předvedl proti NY Rangers útočník San Jose Tomáš Hertl, když s hokejkou mezi nohama překonal brankáře Martina Birona a docílil už čtvrtého gólu v zápase. V neděli českého útočníka napodobil finský forvard Floridy Aleksander Barkov.

Foto: Brynn Anderson, ČTK/AP

Útočník Floridy Aleksander Barkov s hokejkou mezi nohama překonává gólmana Montrealu Careyho Price.

Článek

Třiadvacetiletý kapitán Panterů byl v utkání s Montrealem k nezastavení. Na výhře 6:3 se podílel hattrickem a asistencí a zejména jeho druhá trefa ze 38. minuty, která se nakonec ukázala jako vítězná, byla vskutku parádní.

Barkov nejprve otevřel skóre utkání ve 4. minutě z přesilové hry, na konci druhé třetiny pak po rychlém kontru překonal s hokejkou mezi nohama Careyho Price a druhý hattrick v kariéře v NHL dokonal v 50. minutě, když zvyšoval na 5:3.

„Byly to pěkné góly. Ten vítězný jsem v kariéře zkoušel snad sedmnáctkrát a podařilo se mi ho vstřelit až teď, takže jsem šťastný," radoval se Barkov, který mezi lety 2015 a 2017 často nastupoval v útočné formaci Panthers s Jaromírem Jágrem.

„Viděl jsem podobné typy gólů na YouTubu a v sestřizích zápasů. Sníval jsem o tom, že bych jednou mohl takový gól vstřelit i já. Teď se to stalo, z čehož mám pochopitelně velkou radost," dodal finský centr.

Barkov nasbíral v 57 zápasech probíhající sezony stejný počet kanadských bodů. Na svém kontě má 22 přesných zásahů a jen šest mu jich chybí, aby vyrovnal své osobní maximum z ročníku 2015/16.

Reklama