Hlavní obsah

Šmíd si zahrál Utkání nadějí NHL

EDMONTON

Zatímco loni čekal český hokejový obránce Ladislav Šmíd marně na šanci v NHL v dresu Anaheimu, na začátku sezóny patřil k nejvytíženějším hráčům posledního finalisty Stanleyova poháru z Edmontonu. Dvacetiletý zadák upoutal v prestižní soutěži natolik, že si mohl v úterý v Dallasu zahrát v Utkání nadějí NHL.

Článek

Mighty Ducks na Šmída obětovali v roce 2004 svou první volbu draftu, celkově si ho vzali jako devátého v pořadí, ale talentovaný bek z Frýdlantu po roce stráveném na farmě odešel hledat štěstí jinam. Stal se totiž součástí rozsáhlé výměny poté, co vyhlášený obránce Chris Pronger požádal o odchod z Edmontonu a Oilers se nakonec dohodli s Anaheimem.

"Bylo to trošku zklamání, protože jsem neměl žádné zkušenosti v NHL, neměl jsem na kontě jediný zápas, a už jsem byl vyměněný. Byla to taková zvláštní zkušenost," řekl Šmíd v rozhovoru se zámořskými novináři.

Změna mu prospěla

Brzy však poznal, že mu změna přišla k duhu. "Zjistil jsem si něco o Oilers, mluvil jsem s generálním manažerem Kevinem Lowem i svou rodinou. Ti mi řekli, že je to velká šance," vzpomínal syn bronzového medailisty z olympijských her v Innsbrucku z roku 1964 Ladislava Šmída staršího.

V dosavadních 44 zápasech strávil na ledě průměrně téměř 18 minut na utkání a zaznamenal pět asistencí. "Přišel jsem do Edmontonu a začátek sezony byl dobrý, protože jsem se dostal do týmu. Byl jsem šťastný. Je to jiná úroveň hokeje a jsem hrozně rád, že můžu v NHL hrát," dodal Šmíd, jenž před odchodem do zámoří v roce 2005 oblékal dres Liberce.

Reklama

Související témata: