Hlavní obsah

Šokující novinka. Boston bez zraněného Pastrňáka začal střílet víc gólů

Boston/Praha

Citelná ztráta? Zatím to tak nevypadá. Boston si poradil se suverénem základní části NHL Tampou Bay 4:1. Český útočník u toho nebyl, od 12. února je na marodce se zraněným palcem, s kterým musel na operaci. David Pastrňák už sice trénuje na bruslích, podle výsledků Bruins se ale zdá, že Bostonu snad ani moc neschází. Týmu se daří i bez něj.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Hokejisté Bostonu Bruins slaví. Brad Marchand (63), Danton Heinen (43) a centr Patrice Bergeron (37) si užívají poté, co gólman Tampy Bay Lightning Louis Domingue inkasoval gól.

Článek
Fotogalerie

Kdo čekal, že Pastrňák bude Bruins citelně chybět v závěrečných bojích o play off, šeredně se mýlil. Medvědi podávají parádní výkony. První i druhá formace doslova září. Boston zvítězil v sedmi z posledních osmi duelů. Ve čtvrtek roznesl lídra NHL Tampu.

Největší výkonnostní vzestup zaznamenal Kanaďan Jake DeBrusk, ten dal sedm gólů v posledních osmi střetnutích. Daří se ale také první formaci. Medvědi mají od Pastrňákova zranění bilanci téměř čtyř vstřelených branek na zápas. Ve stejné porci zápasů předtím, než česká hvězda přestala nastupovat, měl tým kouče Bruce Cassidyho v této statistice průměr 2,3.

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

David Pastrňák se raduje z branky.

Trenér Bruins žádné závěry nevyvozuje. „Není to tak, že bychom si řekli, hej, budeme teď dávat více gólů. Spíš je to otázka motivace vyrovnat se s výzvou, kterou absence nejproduktivnějšího hráče představuje," nechal se slyšet kouč Cassidy.

Boston nyní čeká série čtyř zápasů před domácím publikem proti Devils, Hurricanes, Floridě a Ottawě. Podle posledních zpráv bude "Pastova" rekonvalescence delší, než se původně čekalo. V nadcházejících čtyřech duelech se v sestavě s největší pravděpodobností neobjeví. Dokážou Bruins na skvělé výsledky navázat?

Reklama

Související témata: