Hlavní obsah

Kontroverzní zákrok gólmana při trestném střílení. Měli sudí nařídit technický gól?

O hodně kontroverzní moment se postaral v nedělním utkání NHL proti Vancouveru ruský gólman Dallasu Anton Chudobin. Ve druhé třetině za nepříznivého stavu 0:2 pro jeho tým sice zlikvidoval trestné střílení hvězdného švédského nováčka Eliase Petterssona, otázkou ale zůstává, jestli neporušil pravidla.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Gólman Dallasu Anton Chudobin likviduje pomocí své hole trestné střílení Eliase Petterssona z Vancouveru. Šlo o porušení pravidel?

Článek

Vypadalo to totiž, že dvaatřicetiletý Chudobin při trestném střílení hodil před sebe hokejku, čímž o dvanáct let mladšímu útočníkovi znemožnil zakončení. Pokud by šlo o úmyslné hození hole, podle pravidel by měl být automaticky nařízen technický gól.

I komentátoři duelu soudili, že šlo o jednoznačný úmysl. Hlavní rozhodčí Justin St. Pierre a Tim Peel sledovali trestné střílení z brankové čáry a jejich verdikt byl jednoznačný. A také překvapivý - šlo o zákrok, žádný gól...

S jejich rozhodnutím však nesouhlasil trenér Vancouveru Travis Green, který se po zhlédnutí opakovaných záběrů arbitrů s údivem ptal, proč nenařídili technický gól. Sudí argumentovali, že Chudobin se snažil hokejkou vypíchnout puk.

Dallasu se ve zbytku základní hrací doby podařilo vyrovnat na 2:2, v samostatných nájezdech ale nakonec brali bod navíc Canucks.

Měli rozhodčí po zákroku Chudobina nařídit technický gól?
Ano
90,3 %
Ne
9,7 %
Celkem hlasovalo 11162 čtenářů.

Reklama

Související témata: