Hlavní obsah

Chlapec vyzval hvězdu NHL k tanečnímu souboji. Hokejista by měl raději zůstat u střílení branek

Calgary/Praha

Profesionální tanečník z něj asi nebude. Vycházející hvězda Ottawy Brady Tkachuk během čtvrtečního duelu NHL mezi celky Calgary Flames a Ottawa Senators netradičně pobavil diváky. Během předzápasového rozbruslení přijal výzvu malého fanouška k tanečnímu souboji. Pohybovým nadáním ale sudičkami zřejmě obdarován nebyl, a vítězství tak jde na stranu klučiny v hledišti.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Levé křídlo Ottawy Senators Brady Tkachuk svádí souboj s obráncem Calgary Flames Markem Giordanem.

Článek

Hokejisté obou kanadských celků se v aréně Scotiabank Saddledome připravovali na vzájemné střetnutí. Devatenáctiletý Američan v dresu Ottawy si během rozbruslení všiml transparentu, který si pro něj připravil malý příznivec Senátorů. Ten obsahoval výzvu k tanečnímu souboji.

Tkachuk se do kreace s vervou pustil. Jeho pohyby připomínaly ledacos, ale tancem by se daly nazvat jen stěží. A tak mu správné provedení musel předvést klučina za plexisklem. Chlapec si v souboji připsal jednoznačné vítězství a za odměnu si na památku odnesl ještě puk, který mu levé křídlo přehodilo přes mantinel.

Pro Tkachuka byl souboj s Calgary okořeněn ještě další pikantností. V dresu rivala totiž řádí jeho starší bratr Matthew Tkachuk. Bratrovražedný souboj vyšel lépe Matthewovi, který si připsal jednu branku a jednu asistenci. Plameny na domácím ledě porazily trápící se Ottawu jednoznačně 5:1. V brance Flames dostal před Davidem Rittichem tentokrát přednost zkušený Mike Smith.

Reklama

Související témata: