Hlavní obsah

Poznali byste ho? Fanynka NHL si pro Vránu připravila portrét

Padaly góly, přepisovaly se historické tabulky a fanoušci v aréně Capital One se vytáhli s povedenými transparenty. Souboj Washingtonu s Carolinou dopadl lépe pro domácí, když ekipa vedená hvězdným Ovečkinem porazila Hurricanes 4:1. Jedna z dívek v hledišti si ještě před startem úterního hokejového představení připravila netradiční pozdrav pro Jakuba Vránu.

Foto: Charles Leclaire, Reuters

Křídelní útočník Washingtonu Jakub Vrána se raduje po gólu. Ilustrační foto.

Článek

Je to už tradiční obraz duelů kanadsko-americké soutěže. Hráči se rozehřívají na ledě hokejového kolbiště. Natěšení fanoušci postávají u mantinelu a někdy méně, jindy více vtipnými transparenty se snaží získat trochu té pozornosti hvězd NHL. Snad aby ukořistili puk, hokejku nebo možná jen proto, aby světu ukázali své zaujetí pro hrdiny na hrací ploše. Jednu takovou obdivovatelku má i český útočník Washingtonu Jakub Vrána.

Talentovaná dívka v dresu Capitals si pro českého borce připravila povedený portrét. Skica musela zabrat spoustu hodin práce, a tak byla fanynka zřejmě lehce zklamaná, když si s ní Vrána nepřijel popovídat přes plexisklo. Uznání se ale přeci jen dočkala, její výtvor totiž letňanský odchovanec ocenil alespoň na sociální síti.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Is this the nicest #hockey sign of all time?! 😳🦅. . (H/T NBC Sports Capitals)

Příspěvek sdílený TSN (@tsn_official),Bře 27, 2019 v 5:23 PDT

Pod příspěvek se vyjádřil i otec hnědovlasé fanynky, který napsal, že jí zveřejnění její skici na sociálních sítích webu TSN.com udělalo velkou radost. Není to tak dávno, co Vrána pomohl splnit malé holčičce v hledišti jedno z jejich přání. Zdá se, že český držitel Stanleyova poháru je mezi fanoušky Washingtonu oblíbenou hokejovou personou.

Washington zvítězil 4:1 a Vrána se tentokrát bodově neprosadil. Bránu Caroliny hájil Petr Mrázek, který kryl 24 z 28 střel domácích. Hvězdou večera byl opět ruský bohatýr Ovečkin, který si připsal 49. trefu letošní sezony. Celkem jich v NHL nastřílel už 656 a v historických tabulkách vyrovnal na 13. místě legendárního Brendana Shanahana.

Reklama

Související témata:
Skica