Hlavní obsah

Nádhera! rozplývali se komentátoři, kterak parádně si Gudas počíhal na hvězdu soupeře

Nejen vstřeleným gólem, čtvrtým v sezoně, na sebe ve středečním utkání NHL proti Torontu upozornil český hokejový obránce Philadelphie Radko Gudas. Pár minut po začátku duelu si ještě za bezbrankového stavu počíhal ve středním pásmu na hvězdného útočníka Maple Leafs Mitche Marnera a ukázkově čistým zákrokem ho poslal k ledu.

Foto: Eric Hartline, Reuters

Obránce Philadelphie Flyers Radko Gudas v akci.

Článek
Fotogalerie

Platí za vyhlášeného tvrďáka, některé jeho zákroky z minulosti však byly za hranou, na což nejednou doplatil zastavením činnosti a finanční pokutou. Radko Gudas ale šel do sebe a v celé probíhající sezoně se podobných úletů vyvaroval, o čemž svědčí pouhých 59 trestných minut za 73 zápasů.

A proti Torontu předvedl hit (na videu od 1:26), za který v diskuzích sklidil uznání i od fanoušků, kteří nedrží place Flyers. Jednadvacetiletý hvězdný kanadský útočník Mitch Marner nabíral s pukem na holi rychlost, jenže s hlavou dole neměl přehled o hře.

A Gudas si na s 90 kanadskými body nejproduktivnějšího hráče Toronta počkal a ve středovém kruhu jej tvrdým, ale naprosto férovým zákrokem srazil k ledu. I zámořští komentátoři Českého brouska za jeho zákrok chválili. „Nádhera! Čisté, ruce byly dole," rozplývali se.

Ve 29. minutě pak Gudas nahozením od modré čáry srovnával na 2:2 (na videu od 5:29) a i tento moment nakonec Philadelphii pomohl k výhře 5:4 po samostatných nájezdech.

Letci tak ještě udrželi naději na postup do play off, ta už však zůstává v oblasti teorie. Philadelphia ztrácí na poslední postupové místo ve Východní konferenci osm bodů, do konce základní části jich může získat už jen deset.

Boje o Stanley Cup se jí tak s velkou pravděpodobností nebudou týkat, což je ovšem vzhledem k mistrovství světa dobrá zpráva pro české fanoušky. Gudas i jeho klubový spoluhráč Jakub Voráček se totiž nechali slyšet, že na šampionát v Bratislavě a Košicích by týmu trenéra Miloše Říhy rádi přijeli pomoct.

Reklama