Hlavní obsah

Jágr si připsal gól a asistenci při kanonádě Rangers

NEW YORK

Hokejisté New York Rangers zlomili v NHL čtyřzápasovou sérii porážek vítězstvím 5:0 nad Tampou Bay, jedním ze svých soupeřů v boji o účast v play-off. Podíl na vysoké výhře měli i čeští hráči. Branku a nahrávku si připsal kapitán Jaromír Jágr, dvakrát asistoval Martin Straka a jednou Michal Rozsíval. Už v pátém utkání za sebou skóroval Martin Havlát, ale jen zmírnil porážku Chicaga v Edmontonu na 1:2.

Článek

V dresu Rangers na sebe prvními góly v sezóně upozornili Colton Orr a Ryan Hollweg. Oba patří ke "zlým mužům" týmu a především Orr se na ledě zpravidla soustředí více na protihráče než na puk. Proto byl sám překvapen, když v 5. minutě otevřel skóre bekhendovou střelou, která proklouzla do sítě pod betonem brankáře Johana Holmqvista. "Byl jsem jak u vytržení. Jen jsem se snažil, aby to šlo na branku," řekl Orr.

Jágr: chtěl jsem vidět velkého chlapíka tančit

Hollweg, který neskóroval v předešlých 84 utkáních, se mohl radovat po spolupráci s Jágrem. Společně postupovali na Holmqvistovu branku při protiútoku, Jágr v pravém kruhu naznačil střelu, místo ní však chytře našel Hollwega a ten zvýšil na 3:0. "Byl bych sobec, kdybych nenahrál. Srovnal bych to s americkým fotbalem: všem se líbí, když velký tlustý chlapík dá touchdown. A já chtěl vidět velkého chlapíka tančit," žertoval po utkání Jágr.

Na 4:0 upravil Sean Avery, který v dresu Rangers odehrál druhý zápas od příchodu z Los Angeles. Na konečných 5:0 uzavřel Jágr po asistenci Martina Straky. To již stál v brance Tampy Marc Denis, který nahradil Holmqvista. Ten viděl důvod porážky ve špatném vstupu do utkání. "Potřebovali jsme dobrý start, ale to se nám nepovedlo. A oni pak dali šťastný první gól," řekl novinářům Holmqvist.

Rangers jsou v tabulce Východní konference na jedenácté pozici. Na postupové osmé místo, které patří právě Tampě, ztrácejí pět bodů.

Havlát se prosadil pozdě

Havlát si v pátek připsal 21. gól v sezoně, ale na úspěch Blackhawks to nestačilo. V rozhodující brance Oilers, kterou vstřelil Shawn Horcoff, měl prsty další český útočník Petr Sýkora. Do zápasu vstoupili lépe domácí, již v 5. minutě zužitkoval křížnou přihrávku Marka-Andreho Bergerona Raffi Torres, který propálil gólmana Nikolaje Chabibulina. Ve druhé části si sice hosté vypracovali několik gólových šancí, na brankáře Dwayna Rolosona však byli krátcí.

Rozhodující branka přišla v úvodu třetí části, kdy hned první přesilovku domácích zužitkoval Horcoff. Výtečného Rolosona připravil o čisté konto 32 sekund před koncem Havlát, který se trefil již pošesté během posledních pěti zápasů. Stalo se tak při početní výhodě Chicaga. Na trestné lavici seděl Aleš Hemský, Blackhawks navíc hráli bez brankáře. "Když ztratíte čisté konto 30 sekund před koncem, není to příjemné. Ale nad dvěma body určitě nos ohrnovat nebudeme," řekl kouč Edmontonu Craig MacTavish.

Havlát byl přes porážku s hrou svého týmu spokojen. "Odehráli jsme dobrý zápas. Dařilo se nám hlavně v první třetině. V této části jsme podle mého byli jasně lepší. Oni jednou vystřelili a hned z toho byl gól. My jsme se dokázali prosadit až moc pozdě. Ale myslím, že jsme hráli opravdu dobře," konstatoval rodák z Mladé Boleslavi.

Edmonton - Chicago 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky: 5. Torres, 44. Horcoff (Sýkora) - 60. Havlát. Střely na branku: 32:33. Diváci: 16 839.
New York Rangers - Tampa Bay 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky: 5. Orr, 12. Marcel Hossa (Rozsíval, Straka), 29. Hollweg (Jágr), 35. Avery, 44. Jágr (Straka). Střely na branku: 24:29. Diváci: 18 200.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články