Hlavní obsah

Forsbergova budoucnost ve Philadelphii stále není jistá

PHILADELPHIA

Stále nezodpovězena zůstává otázka dalšího působiště Petera Forsberga, jednoho z nejlepších švédských hokejistů historie. Současný kapitán Philadelphie sice v neděli zahájil jednání s týmovým prezidentem Edem Sniderem, ale zatím jediné, na čem se obě strany oficiálně shodly je, že rozhovory budou nadále pokračovat.

Článek

Flyers jsou v tomto ročníku vůbec nejhorším týmem celé soutěže a právě tento fakt výrazně snižuje jejich šance na prodloužení smlouvy s Forsbergem. Ani z pohledu klubu není zcela jasná stoprocentní snaha třiatřicetiletého Švéda udržet. Na vině jsou Forsbergovy zdravotní problémy, kvůli nimž vynechal v této sezoně již 16 utkání.

Navíc ve svém druhém a zároveň posledním roce lukrativní smlouvy s Flyers pobírá plat ve výši téměř šest miliónů dolarů. V létě se tak může stát volným hráčem. Jak již dříve uvedl generální manažer Paul Holmgren, pokud se obě strany nedohodnou na prodloužení smlouvy, bude uvažovat o výměně. Uzávěrka přestupů v NHL je 27. února a podle spekulací by o získání Forsberga velmi stáli New York Rangers.

Samotný Forsberg před časem řekl, že se novým kontraktem bude zabývat až po té, co nalezne brusli, jež mu pomůže překonat potíže s operovaným kotníkem. Z toho důvodu cestoval během přestávky soutěže při Utkání hvězd do Švédska a jak se zdá podle jeho posledních výkonů, byl úspěšný. V osmi zápasech po pauze nasbíral deset bodů za dvě branky a osm asistencí, což posílilo jeho pozici mezi nejproduktivnější trojicí Flyers.

Reklama

Související témata: