Hlavní obsah

Poslední hvězdou týdne NHL je Tarasenko

New York

Hlavní hvězdou posledního týdne základní části NHL byl vyhlášen ruský útočník Vladimir Tarasenko ze St. Louis. Tradiční ocenění získal poprvé v sezoně a těsně před play off, v němž ho s týmem Blues čeká série s hokejisty Winnipegu.

Foto: Julio Cortez, ČTK/AP

Útočník St. Louis Vladimir Tarasenko se snaží proadit před brankou New Jersey.

Článek

V polovině února se Tarasenko stal druhou hvězdou týdne, tentokrát mu sedm bodů vyneslo v anketě prvenství. Ve čtyřech zápasech třikrát skóroval a přidal čtyři asistence, což bylo nejvíce ze všech hráčů ve sledovaném období. Pomohl porazit Colorado, Philadelphii, Vancouver a nezabránil prohře s Chicagem v samostatných nájezdech.

Druhou hvězdou týdne se stal finský gólman Pekka Rinne z Nashvillu. Vychytal tři vítězství ze tří možných při úspěšnosti zákroků 93,5 procenta a pomohl týmu vyhrát Centrální divizi. Hokejistům Buffala zlikvidoval 26 střel, proti Vancouveru předvedl 30 zákroků a o jeden více při výhře nad Chicagem.

Trojici nejlepších hráčů doplnil další Rus Alexandr Radulov. Pravé křídlo Dallasu mělo bilanci ze tří utkání 2 góly a 4 asistence. Čtyřbodový večer (2+2) Radulov prožil v úterý při výhře 6:2 nad Flyers.

Reklama