Hlavní obsah

Los Angeles možná zahájí příští sezónu NHL v Evropě

NEW YORK

Liga amerického fotbalu NFL možná nebude jedinou zámořskou profesionální soutěží, která zahájí příští ročník v Británii. Podle spekulací více zdrojů z blízkosti hokejové NHL by mohlo do Evropy zavítat také mužstvo Los Angeles Kings.

Článek

Server ESPN uvedl, že Kings by měli rozehrát ligu dvěma zápasy v londýnské O2 Areně a ještě předtím by měli sehrát v britské metropoli jeden exhibiční duel. Za plány prý stojí provozovatel arény, společnost Anschutz Entertainment Group (AEG), jež je také vlastníkem hokejového klubu z Los Angeles.

Na evropské misi by měly Kings doprovodit další dva kluby NHL. Nejvíce se hovoří o Anaheimu Ducks a Vancouveru Canucks, tedy týmech, které společně otevíraly sezónu 1997/98 v Tokiu. O rok později se v japonské metropoli začínalo opět, v hlavní roli účinkovaly San Jose Sharks a Calgary Flames. Vedení NHL by se mělo k možným zápasům v Evropě vyjádřit začátkem března.

Slavné Wembley, pokud se konečně dočká svého otevření po kompletní rekonstrukci, by mělo 28. října přivítat zápas NFL mezi Miami Dolphins a New Yorkem Giants. Vůbec poprvé se tak bude hrát soutěžní duel mimo území Severní Ameriky.

Reklama

Související témata: