Hlavní obsah

Kanonýr Gusev podepsal s Vegas smlouvu a posílí tým v play off

Las Vegas

Nejproduktivnější hráč základní části Kontinentální hokejové ligy Nikita Gusev podepsal roční smlouvu s Vegas Golden Knights a může loňské finalisty NHL posílit v play off. Šestadvacetiletý olympijský vítěz z Pchjongčchangu, jenž s Petrohradem vypadl v semifinále bojů o Gagarinův pohár, by měl v pondělí s novými spoluhráči poprvé trénovat. Tým z Las Vegas vede v 1. kole Stanley Cupu nad San Jose 2:1 na zápasy.

Foto: Sport.cz

Nikita Gusev může posílit hokejisty Las Vegas

Článek

Gusev ještě v NHL nehrál. V roce 2012 ho draftovala Tampa Bay a Golden Nights získali jeho práva před dvěma lety. Loni patřil Gusev k hrdinům ruského týmu na olympijských hrách v Pchjongčchangu, kde přispěl ke zlatu ve finále s Němci dvěma góly a dvěma nahrávkami. Navíc ovládl produktivitu celého turnaje. S reprezentací si zahrál i na mistrovství světa loni a předloni, z roku 2017 má bronz.

"Připojí se k nám dnes a uvidíme, jak to bude dál. Nebudu nic slibovat. Líbí se mi náš tým, líbil se mi celou sezonu. Pokud usoudíme, že ho potřebujeme zařadit do sestavy, tak uvidíme, jak to dopadne," řekl novinářům trenér Vegas Gerard Gallant ještě před nedělním třetím utkáním série se San Jose, které jeho svěřenci vyhráli 6:3.

Gusev ukončil minulý týden v Petrohradu smlouvu, jež měla vypršet až na konci měsíce. Moskevský rodák v základní části KHL nasbíral 81 bodů (17+64), v play off skóroval devětkrát a měl 19 bodů.

Reklama

Související témata: