Hlavní obsah

Pastrňák řádil. Všechny to nabilo energií! chválil ho kouč

Hokejisté Bostonu odmítli darovat zápasový mečbol Torontu a po vítězství 6:4 na ledě ve Scotiabank Arena vrátili sérii zpět do Bostonu za stavu 2:2. Hlavní roli u toho hrál David Pastrňák, který dvěma brankami ve druhé třetině vrátil Bruins dvougólový náskok a za své počínání byl po zásluze vyhlášen první hvězdou zápasu.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Bostonský David Pastrňák (88) překonává brankáře Toronta Frederika Andersena (31).

Článek

Boston potřeboval za každou cenu zvítězit. Bruce Cassidy proto pro začátek střetnutí zamíchal útočné formace, aby probudil svá největší střelecká esa. A to se povedlo. Pastrňák si ve druhém dějství připsal dvě branky, které kontrastují s jeho jedinou asistencí během předchozích tří vzájemných zápasů.

"Ulevilo se mi," přiznal Pastrňák, kterému se doposud bodově v sérii s Torontem příliš nedařilo. "Tohle je způsob, jak můžu týmu pomoct nejvíce, tak jsem na to soustředil a vytvářel na sebe tlak, abych to prolomil. Je fajn, když začnete hrát dobře," doplnil.

Probudil se nejen Pastrňák, ale celý elitní útok Bostonu a bylo to znát. Krom Pastrňáka se trefil i Brad Marchand, ten navíc přidal i dvě asistence. Společně s českým hrdinou duelu a s Patricem Bergeronem si připsali šest kanadských bodů.

Havířovského rodáka po utkání pochválil i kouč Medvědů Bruce Cassidy. Na začátku zápasu zařadil českého útočníka do druhé formace ke Krejčímu. "Je to hráč, na kterého spoléháme, že bude dávat góly a že v útoku něco vytvoří. Z nějakého důvodu nebyl předtím ve své nejlepší formě," vysvětlil kouč. "Jsem rád, že se prosadil. Střelci, když nedávají branky, můžou být netrpěliví. Neříkám, že to byl Davidův případ, ale chtěli jsme ho udržet v klidu. To, že dvakrát skóroval, všechny nabilo energií," podotkl.

„Bylo to pro nás velké vítězství, a tady v této hale opravdu není jednoduché vyhrávat," zakončil hodnocení večera český reprezentant. Série se vrací do Bostonu za stavu 2:2. Sobotní utkání přiblíží jeden z týmů k branám druhého kola.

Reklama