Hlavní obsah

Boston - Toronto 1:2Tyč, spojnice, gól. České duo opět táhlo Boston, přesto je krůček od vyřazení

Boston

Gól Davida Krejčího po přihrávce Davida Pastrňáka Bostonu nestačil. Domácí Bruins podlehli Torontu 1:2 a v úvodní sérii play off hokejové NHL prohrávají 2:3 na zápasy. Calgary s Michaelem Frolíkem v sestavě a Davidem Rittichem na lavičce podlehlo Coloradu 1:5 a v play off končí.

Foto: Michael Dwyer, ČTK/AP

David Krejčí (46) v souboji o kotouč s Johnem Tavaresem.

Článek

Když uběhla téměř polovina utkání, dostal se ke střele z mezikruží Brad Marchand. Gólman Frederik Andersen vyrazil před sebe a David Pastrňák ze vzduchu sklepl puk jen do tyče.

Krátce nato se opět probíjel do šance Marchand, následně se odražený kotouč dostal k Davidu Krejčímu a také jeho střelu zápěstím zastavila branková konstrukce. Opakovaný záběr prozradil, že český útočník pálil do spojnice.

Skóre se měnilo až ve třetí třetině. Obránce Toronta Jake Muzzin velmi šikovně manévroval na modré čáře. Naznačil střelu, poté přihrál volnému Austinu Matthewsovi a ten okamžitě pálil na bránu. Tuuka Rask se již nestihl přesunout, a tak si americký forvard připsal svůj čtvrtý gól v sérii.

O dvě minuty později se Javorové listy dostaly do rychlého protiútoku, na jehož konci střílel opět do odkryté brány Kasperi Kapanen.

Boston se nevzdával, v závěru soupeře dostal pod tlak a při hře bez brankáře udeřil. David Pastrňák v útočném pásmu přihrál ke vzdálenější tyči Davidu Krejčímu, pro něhož nebyl problém uklidit kotouč do sítě.

Medvědům tak zbývalo na vyrovnání 44 sekund, opět se dostali do útočného pásma, ale podruhé už neuspěli. V příštím utkání tak budou čelit hrozbě vyřazení.

Calgary končí

David Rittich opět sledoval duel svého Calgary proti Coloradu jen z lavičky. A pro Plameny to zároveň bylo poslední klání této sezony. Laviny zvítězily 5:1 a sérii ovládly v poměru 4:1 na zápasy. Za porežené nastoupil Michael Frolík, který strávil na ledě devět a půl minuty.

1. kolo play off NHL:
Východní konference - 5. zápas:
Boston - Toronto 1:2 (0:0, 0:0, 1:2)
Branky: 60. Krejčí (Pastrňák) - 52. Matthews, 54. Kapanen. Střely na branku: 29:27. Diváci: 17.565. Hvězdy zápasu: 1. Matthews, 2. Andersen (oba Toronto), 3. T. Rask (Boston). Stav série: 2:3.
Západní konference - 5. zápas:
Calgary - Colorado 1:5 (1:2, 0:2, 0:1)
Branky: 20. Brodie - 16. a 41. Rantanen, 27. a 35. C. Wilson, 10. Landeskog. Střely na branku: 29:32. Diváci: 19.289. Hvězdy zápasu: 1. Rantanen, 2. C. Wilson, 3. MacKinnon (všichni Colorado). Konečný stav série: 1:4.

Reklama

Související témata: