Hlavní obsah

Hokejová pohádka! San Jose vstalo z mrtvých a postupuje

San Jose/Praha

Neuvěřitelné, neskutečné, dechberoucí, důvod, proč fanoušci milují hokej! Možná někteří z nich dosud nechápou, co se stalo. V rozhodujícím utkání série totiž hokejisté San Jose Sharks předvedli nevídané zmrtvýchvstání, když dokázali závěrečný duel vyhrát, přestože ještě jedenáct minut před koncem prohrávali 0:3. Radostí pak řval po postupu i český Žralok Tomáš Hertl. Neskutečný příběh to byl od první do poslední sekundy utkání.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Hrdina týmu San Jose Sharks se jmenuje Barclay Goodrow. Právě on gólem zařídil svému týmu postup do 2. kola play off NHL přes Vegas.

Článek

Vypadalo to, že Knights mají duel pevně pod kontrolou. V první i druhé třetině vstřelili po jednom gólu a trefili se i na začátku té třetí. Vedli tak už 3:0 a zdálo se, že pro Sharks sezona skončí. Jenže pak přišel neskutečný zkrat.

Útočník Vegas Cody Eakin hned po vhazování hodně tvrdě krosčekoval kapitána soupeře, Joea Pavelskiho. Ten zůstal po jeho zákroku chvíli jen nehybně ležet na ledové ploše, načež se velmi ztěžka zvedal, aby za pomoci svých spoluhráčů pomalu odjel ke střídačce. Eakina za jeho zákrok samozřejmě neminul trest. Vyloučen byl na 5 minut + do konce utkání. Do konce řádné hrací doby v tu chvíli zbývalo necelých jedenáct minut.

A pak se začaly dít věci. Hned z první akce po vyloučení Eakina Sharks vyrovnali, během pětiminutové přesilovky vstřelili další tři góly a zvrátili průběh utkání na svoji stranu. K obratu na 4:3 mimochodem přispěl gólem a asistencí i Čech Tomáš Hertl.

Najednou tak hokejisté ze San Jose měli všechny trumfy v ruce a dokonale pomstili svého kapitána. Jenže drama pokračovalo a přišla další zápletka.

Ani ne minutu před koncem totiž Knights vyrovnali a muselo se jít do prodloužení. Ani to však Žraloky nepoložilo.

Jejich hrdinou se stal útočník Barclay Goodrow, který v prodloužení v čase 18:19 skóroval a poslal svůj tým do další fáze play-off přesto, že v sérii s Vegas už San Jose prohrávalo už 1:3 na zápasy.

Není tak divu, že Žraloci oslavují velké vítězství. Radost projevil po zápase i jeden z hrdinů Sharks Tomáš Hertl, jehož nadšení zachytily i kamery. Viditelně šťastný český útočník na videu křičí: „Dokázali jsme to! Do toho, Sharks!"

Jak si San Jose povede v play off dál, to bude jasné už v sobotu brzy ráno, kdy ho čeká úvodní zápas druhého kola play off. V něm se Žraloci střetnou s Coloradem, které vyřadilo poněkud překvapivě vítěze základní části Západní konference - Calgary. A zcela jasně, poměrem 4:1 na zápasy.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články