Hlavní obsah

Ocenění pro nejlepšího trenéra NHL získá Berube, Cooper, nebo Trotz

Třemi finalisty v nominaci na Jack Adams Award, která je v NHL udělována nejlepšímu trenérovi, jsou Craig Berube ze St. Louis, Jon Cooper z Tampy Bay a Barry Trotz, který po loňském triumfu s Washingtonem Capitals převzal New York Islanders. Vítěz bude vyhlášen na galavečeru v Las Vegas 19. června.

Foto: Gene J. Puskar, ČTK/AP

Trenér New York Islanders Barry Trotz uděluje pokyny Andersi Leemu (č. 27).

Článek

Cooper má sice s týmem už po sezoně po překvapivě bleskovém vyřazení z play off, v němž nestačili v 1. kole na Columbus, základní část však byla v podání Lightning mimořádná. Nasbírali 128 bodů a naprosto jasně si došli pro první Presidents' Trophy pro nejlepší tým dlouhodobé fáze v klubové historii.

Trotz po odchodu ze střídačky šampionů zanechal hned v první sezoně u Islanders hlubokou stopu. V porovnání s minulou sezonou narostl bodový zisk o 23 bodů a poprvé od roku 2016 se klub dostal do play off. Trotz si podle očekávání dal záležet na propracované defenzivě a v základní části byl jeho tým jediný, který zůstal pod hranicí 200 inkasovaných branek (196). Z play off už Islanders vyprovodili Pittsburgh 4:0 na zápasy, teď proti nim stojí Carolina.

Berube patřil od června 2017 do trenérského týmu Blues, po polovině listopadu byl jmenován prozatímním hlavním koučem, když byl z funkce odvolán Mike Yeo. Blues i přes změnu dlouho tápali a byli u dna NHL, nakonec si ale našli cestu do play off. V něm poslali na dovolenou Winnipeg Jets (4:2 na zápasy), ve 2. kole je jejich soupeřem Dallas.

Reklama