Hlavní obsah

Dallas - St. Louis 3:4Stav série 1:2Dramatickou bitvu rozhodla předposlední minuta, St. Louis jde do vedení

Praha

Třikrát hokejisté Dallasu srovnali náskok soupeře, přesto odešli ze třetího utkání série 2. kola Západní konference poražení. Stars na domácím ledě podlehli St. Louis Blues 3:4 a v sérii tak prohrávají 1:2. O rozhodující branku se postaral v 59. minutě Patrick Maroon. V dresu domácích do zápasu zasáhli Roman Polák i Radek Faksa, ani jeden se však bodově neprosadil.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Hokejisté St. Louis vyhráli třetí zápas a ujali se vedení v sérii

Článek
Fotogalerie

Parádní bitvu se smutným koncem pro Stars přinesl třetí duel série mezi Dallasem a St. Louis. Hosté v zápase třikrát vedli, domácí však stihli pokaždé reagovat, definitivně je tak srazila až čtvrtá branka 98 sekund před koncem z hole Maroona.

Hosté vstoupili do zápasu výborně, když je už po 87 sekundách poslal do vedení Schwartz, který tečoval Paraykovu střelu do modré čáry. Hvězdy na úvodní branku hostů odpověděly v 18. minutě Radulovem, jenž využil přesilovou hru.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Veliký závar před Bishopovou brankou

Podruhé šli hosté do vedení těsně před polovinou zápasu, kdy závar před Bishopovou brankou využil dorážkou z bezprostřední blízkosti Bozak.

Tentokrát si fanoušci na vyrovnání museli počkat až do 54. minuty. To navíc přišlo v nejméně očekávaný čas. Ve vlastním oslabení se o něj postaral Cogliano, který využil situace dva na jednoho a po přihrávce Janmarka se štěstím vyrovnal.

Foto: Jerome Miron, Reuters

Hokejisté Dallasu se radují z branky

Uplynula však minuta a osmnáct sekund a Dallas mohl začít stíhací jízdu znovu. Parádní ranou se o to postaral Pietrangelo, který bombou od levého mantinelu trefil levý horní roh domácí branky.

I na to však našli domácí odpověď. A potřebovali na to jen necelou minutu a půl. Chybného rozehrání hostů využil po nahrávce Heiskanena Seguin a střelou do odryté klece potřetí překonal Binningtona.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Hokejisté St. Louis se radují z vítězství

Když už se zdálo, že divoký zápas bude muset rozhodnout prodloužení, přišel čtvrtý úder St. Louis. V čase 58:22 se o něj postaral Patrick Maroon, jenž z úhlu počtvrté překonal domácího gólmana.

Domácí již na další odpověď neměli dostatek času, zápas prohráli 3:4 a v sérii tak ztrácejí v poměru 1:2.

"Daří se nám reagovat. Věříme si. Je to zvláštní, ale cítíme, že dokážeme najít cestu k vítězství. Musíte ocenit Dallas za to, jak se otřepal a zatlačil nás, ale nám se je podařilo zatlačit ještě víc, nepolevili jsme v tom a nevzdali se," řekl jednatřicetiletý Maroon.

Foto: Tony Gutierrez, ČTK/AP

Ben Bishop jen zklamaně přihlíží radosti St. Louis

Blues ovládli také čtvrtý venkovní duel v letošní vyřazovací části. Stejně jako v Dallasu i tři předchozí duely ve Winnipegu vyhrálo St. Louis jednogólovým rozdílem.

"Nedokážu to vysvětlit. Celý rok se nám venku daří. Hned od začátku jsme se do toho opřeli a byli jsme agresivní. To udalo ráz utkání," uvedl trenér Blues Craig Berube, jenž kandiduje na Jack Adams Award pro nejlepšího kouče sezony.

"Byli lepší a zasloužili si zvítězit," uznal Seguin. "Vidíte, jak dlouho nám trvalo se do zápasu vrátit. Je frustrující prohrát. Nepředvedli jsme nejlepší výkon, ale pořád jsme měli šanci vyhrát," prohlásil střední útočník Stars Jason Spezza.

"Bylo to skvělé utkání nahoru dolů. Obě mužstva ze sebe vymáčkla maximum. Podle mě Blues lépe drželi puk v útočné třetině," konstatoval kouč Dallasu Jim Montgomery.

VIDEO: Sestřih zápasu Dallas - St. Louis

2. kolo play off NHL:
Západní konference - 3. zápas:
Dallas - St. Louis 3:4 (1:1, 0:1, 2:2)
Branky: 18. Radulov, 54. Cogliano, 56. Seguin - 2. Schwartz, 29. Bozak, 55. Pietrangelo, 59. Maroon. Střely na branku: 31:34. Diváci: 18.532. Hvězdy zápasu: 1. Schwartz, 2. Maroon (oba St. Louis), 3. Seguin (Dallas). Stav série: 1:2.

Kanadské bodování play off NHL:

1.Mark Stone(Vegas)712(6+6)
2.Pacioretty(Vegas)711(5+6)
Rantanen(Colorado)711(5+6)
4.MacKinnon(Colorado)711(4+7)
5.Burns(San Jose)911(4+7)
6.Hertl(San Jose)910(6+4)
7.E. Karlsson(San Jose)910(0+10)
Slavin(Carolina)910(0+10)
9.Couture(San Jose)99(6+3)
10.Panarin(Columbus)69(4+5)
29.Pastrňák(Boston)97(3+4)
40.Krejčí(Boston)96(2+4)

Reklama

Související témata: