Hlavní obsah

San Jose - St. Louis 6:3Žraloci ovládli úvodní duel konferenčního finále

San Jose

Hokejisté San Jose s Tomášem Hertlem v sestavě vyhráli v noci na neděli první duel finále Západní konference 6:3. Žraloci tak využili výhodu zahájení série na domácí půdě.

Foto: Josie Lepe, ČTK/AP

Timo Meier parádním blafákem překonává Jordana Binningtona.

Článek

Tomáš Hertl byl s časem 21:37 třetím nejvytíženějším hráčem Žraloků. Více času strávili na ledě jen hvězdní obránci Erik Karlsson a Brent Burns. Přesto český útočník v utkání nebodoval. Mrzet ho to však nemusí, protože San Jose po výhře 6:3 jde v sérii proti St. Louis do vedení 1:0 na zápasy.

Hlavní roli v ofenzivě Sharks tentokrát sehrál švýcarský forvard Timo Meier, který dvěma góly ve druhé třetině navýšil vedení svého týmu z 3:2 na 5:2, přičemž se jednalo o zcela odlišné trefy.

První branky docílil po krásné individuální akci zakončené parádním blafákem, ve druhém případě pak dosáhl změny skóre šikovným nahozením zpoza brány a následný odraz od brusle obránce Vince Dunna změnil dráhu kotouče směrem do sítě.

Blues se ve třetí části dočkali snížení díky Tyleru Bozakovi, jenže na konečných 6:3 upravil při soupeřově hře bez brankáře Logan Couture, který se trefil podruhé v utkání a celkem pojedenácté v play off. Couture je nejen nejlepším střelcem vyřazovacích bojů, ale také se 17 body nejproduktivnějším hráčem.

Finále Západní konference play off NHL - 1. zápas:
San Jose - St. Louis 6:3 (2:1, 3:1, 1:1)
Branky: 4. a 58. Couture, 31. a 38. Meier, 12. Pavelski, 28. Labanc - 10. Edmundson, 29. R. O'Reilly, 54. Bozak. Střely na branku: 25:31. Diváci: 17.562. Hvězdy zápasu: 1. Meier, 2. E. Karlsson, 3. Nyquist (všichni San Jose).

Reklama

Související témata: